Ελλαδα

«Πίστεψα πως όλα τέλειωσαν, θα με σκότωναν» λέει στην ATHENS VOICE ο 19χρονος από το Πέραμα

Νέο κρούσμα οπαδικής βίας

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 19χρονος που δέχθηκε την επίθεση έχει στο πλευρό του τον πατέρα του
Ο 19χρονος που δέχθηκε την επίθεση έχει στο πλευρό του τον πατέρα του

Πέραμα: Ένας 19χρονος δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων - Μιλά αποκλειστικά στην ATHENS VOICE - Καρέ-καρέ τα όσα βίωσε

Στην Ασφάλεια του Πειραιά αναμένεται να μεταβεί νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο 19χρονος ο οποίος έπεσε θύμα οπαδικής βίας λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι του στο Πέραμα, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ομάδα αγνώστων του επιτέθηκε ενώ γυρνούσε από το γήπεδο, τον χτύπησε, τον έγδυσε, του έκλεψε τα χρήματα που είχε πάνω του και εξαφανίστηκαν. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί από κάμερα κλειστού κυκλώματος τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 19χρονος, μιλώντας αποκλειστικά στην ATHENS VOICE, περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε από πέντε άτομα. «Κάποια στιγμή, πίστευα πως όλα τέλειωσαν, θα με σκότωναν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Γυρνούσα στο σπίτι μου με το τοπικό λεωφορείο. Νωρίτερα, είχα παρακολουθήσει έναν αγώνα μπάσκετ. Αρχικά πήρα το αστικό λεωφορείο, έφτασα στο τέρμα της γραμμής στο Πέραμα και από εκεί, πήρα το τοπικό για να πάω στο σπίτι μου. Η στάση που κατέβηκα μέχρι την πόρτα του σπιτιού μου, είναι περίπου 30 μέτρα. Ελάχιστα πριν φτάσω στην εξώπορτα, ένας νεαρός έρχεται και μπαίνει μπροστά μου. Από πίσω του, πλησιάζουν άλλα τέσσερα άτομα. Κανείς τους δεν φορούσε κουκούλα», σημείωσε ο 19χρονος.

«Με βρίζανε, έβριζαν την ομάδα μου. Εγώ φορούσα ένα φούτερ και ένα περιλαίμιο της ομάδας που υποστηρίζω. Ο ένας με έπιασε από τον λαιμό και με χτύπησαν, ευτυχώς όχι σοβαρά. Προσπάθησα αρχικά να αντισταθώ μα γρήγορα κατάλαβα ότι δεν είχε νόημα. Ο ένας, κρατούσε μαχαίρι. Ξαφνικά, ακούω κάποιον να φωνάζει “βγάλε το όπλο, βγάλε το όπλο”. Εκείνη την στιγμή, πίστεψα ότι αυτές, ήταν η τελευταία κουβέντα που άκουσα. Μου βγάλανε το φούτερ και το περιλαίμιο και άρχισαν να τρέχουν», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο 19χρονος μπήκε έντρομος στο σπίτι του, ενημέρωσε τους γονείς του και κάλεσαν τις αστυνομικές αρχές. Άμεσα στο σημείο έφτασαν ένα περιπολικό και μια μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Όπως αποκάλυψε στην ATHENS VOICE ο 19χρονος «μόλις σήμερα το πρωί κατάφερα να κοιμηθώ. Πιέστηκα πολύ ψυχολογικά από αυτό που έζησα. Εκείνη την στιγμή, ειδικά όταν άκουσα για το όπλο, νόμισα ότι πάει… αυτό ήταν. Όλες αυτές τις ώρες μετά την επίθεση, σκεφτόμουν διαρκώς, ότι θα μπορούσα να ήμουν ένας νέος Άλκης, να με είχαν μαχαιρώσει ή ακόμη χειρότερα να με είχαν σκοτώσει. Θέλω να εντοπιστούν οι δράστες για να μην υπάρξει και νέος Άλκης», καταλήγει ο νεαρός Χρήστος.

Ο ίδιος και η οικογένεια του ευχαριστούν τους αστυνομικούς που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν κοντά τους και προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες. Μάλιστα το πρωί της Πέμπτης, ο 19χρονος, θα πάει στην Ασφάλεια Πειραιά για αναγνώριση των δραστών μέσω φωτογραφιών, ενώ στη συνέχεια θα πάει σε ιατροδικαστή για να γίνει καταγραφή των χτυπημάτων που δέχθηκε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ