Ελλαδα

«Ήσουν πάντα ήρωας»: Το «αντίο» από τον αδελφό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom (βίντεο)

Με δάκρυα στα μάτια οι επικήδειοι για τον 31χρονο πιλότο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κηδεία πιλότου Ευστάθιου Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι - Η πομπή με το φέρετρο
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Κηδεία πιλότου Ευστάθιου Τσιτλακίδη: Ο επικήδειος του αδελφού του - Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η αρραβωνιαστικιά του

Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης τελέστηκε η κηδεία του κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στη γενέτειρά του, τον χιονισμένο Γρανίτη Δράμας. Συντετριμμένοι οι γονείς, η αρραβωνιαστικιά του, οι συνάδελφοί του, αλλά και πλήθος κόσμου, αποχαιρέτησαν τον 31χρονο σμηναγό που σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους στην Ανδραβίδα το πρωί της περασμένης Δευτέρας (30.1). 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καθώς και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης απέτισαν φόρο τιμής στον σμηναγό, ο οποίος κηδεύεται με τιμές αντιπτεράρχου. 

Συγκίνησαν οι επικήδειοι για τον Ευστάθιο Τσιτλακίδη

«Ήρθε ο ήρωάς μας, είχες ακόμα πολλά να προσφέρεις στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά δυστυχώς έφυγες πολύ νωρίς» ανέφερε στον επικήδειό του συνάδελφός του, με έκδηλη συγκίνηση.

«Ποτέ δεν υπήρξες ένας απλός άνθρωπος. Ήσουν πάντα ένας ήρωας. Τιμούμε την προσπάθεια κάποιου να καταφέρει το αδύνατο με κάθε κόστος. Μας έδειξες τον δρόμο, εδώ, στο ακριτικό Νευροκόπι. Απέδειξες ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας. Έδειξες έμπρακτα την έννοια της φιλίας, της συντροφιάς και της οικογένειας» ανέφερε, από την πλευρά του, ο αδελφός του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq8va9txv9ux)

Της πομπής που μετέφερε τη σορό του άτυχου σμηναγού στον ιερό ναό Παμμεγιστών Ταξιαρχών, στον Γρανίτη Δράμας, προπορευόταν αξιωματικός-συνάδελφός του, που κρατούσε το ξίφος και το πηλήκιό του και ο οποίος τον Οκτώβριο θα γινόταν κουμπάρος στον γάμο του. Από το πρωί, οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα σε όλη την περιοχή και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Tο φέρετρο του 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία. Η οικογένειά του αποφάσισε να μοιράσει 1.000 λευκά τριαντάφυλλα και 1.000 μπομπονιέρες, μιας και σε λίγο καιρό ο σμηναγός ετοιμαζόταν να ντυθεί γαμπρός στο πλευρό της αγαπημένης του. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq8vgf3s9owh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ