Ελλαδα

Τι αναφέρει το νέο email-φάρσα για «νάρκες» σε νοσοκομεία και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Τον αναζητούν οι αρχές

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
© Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νέο email-φάρσα για «νάρκες» σε νοσοκομεία και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος - Τι ανέφερε το μήνυμα - Τον αναζητούν οι αρχές 

Νέα φάρσα για τοποθέτηση «ναρκών» αυτή τη φορά και στόχους, νοσοκομεία, αεροδρόμιο και την εκκλησία, πραγματοποίησαν άγνωστοι, νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Με email ο αποστολέας, έστειλε το παρακάτω κείμενο, γραμμένο στα αγγλικά:

«Είμαστε Τούρκοι εθνικιστές. Σας μιλάει ο Πολ Αβιλοβόγλου. Έχουμε βάλει νάρκες σε όλα τα νοσοκομεία σας στην Αθήνα.

Θα καταστρέψουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αθήνα. Και θα επιβάλλουμε το νόμο της Σαρία. Απαιτούμε την επιστροφή της Κύπρου στην Τουρκία και την απελευθέρωση του φίλου μας».

Ποιος είναι ο «φίλος» τους

Ο «φίλος» τους, είναι ο 42χρονος Ρώσος ο οποίος κατηγορείται οτι είχε στείλει email για τοποθέτηση βομβών σε νοσοκομεία και στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Στη σημερινή περίπτωση, ο αποστολέας απειλούσε πως θα εκραγούν νάρκες, μια μέθοδος τρομοκρατικής επίθεσης, που τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν έχει καταγραφεί.

Οι στόχοι σύμφωνα σημερινή «προκήρυξη», ήταν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, τα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Ευαγγελισμός, Τζάνειο, Γενικό Κρατικό Αθηνών, Παίδων Αγία Σοφία και Ερρίκος Ντυνάν καθώς και η Ορθόδοξη Εκκλησία. Έρευνες στους χώρους έγιναν, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί το παραμικρό. Οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει ήδη τις έρευνες για να εντοπίσουν τον δράστη ή τους δράστες της ηλεκτρονικής απειλής, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν την καταγραφή οτι πρόκειται για Τούρκους εθνικιστές.

Συνελήφθη ο φαρσέρ που έστειλε email για βόμβες στο αεροδρόμιο και σε νοσοκομεία

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη προ ημερών ο άνδρας που κρυβόταν πίσω από τα email για ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία της Αθήνας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023) στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε προβεί στην αποστολή email, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ