Ελλαδα

Δίωξη στον Ρώσο φαρσέρ για τα απειλητικά email σε «Ελ. Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία

«Έπεσα θύμα σκευωρίας» λέει ο ίδιος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός στο αεροδρόμιο
© Menelaos Myrillas / SOOC

Απειλή για βόμβα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία: Ποινική δίωξη στον Ρώσο φαρσέρ - Υποστήριξε ότι έπεσε θύμα σκευωρίας

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών οδηγήθηκε ο 42χρονος Ρώσος φαρσέρ, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατηγορούμενος ότι έστειλε απειλητικά μηνύματα για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» των Αθηνών και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Σε βάρος του 42χρονου, υπηκόου Ρωσίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της σοβαρής διατάραξης ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας (κατ' εξακολούθηση), της διασποράς ψευδών ειδήσεων (κατ' εξακολούθηση), της απόπειρας παρακώλυσης συγκοινωνιών και της απειλής τέλεσης τρομοκρατικής πράξης, όλες στην πλημμεληματική τους μορφή.

Ακολούθως, ο 42χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησε και πήρε αναβολή, ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Ο ίδιος, προανακριτικά, αρνήθηκε ότι υπήρξε ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων και υποστήριξε ότι έπεσε θύμα σκευωρίας από άλλα άτομα, τα οποία χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία του προέβησαν στην αποστολή των μηνυμάτων.

Σύμφωνα με τον υπερασπιστή του, ο 42χρονος δηλώνει μπλόγκερ και αποδίδει την παραπάνω ενέργεια σε κόντρα με youtubers.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq1vmjdafpyx)

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 42χρονου Ρώσου φαρσέρ

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023) στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε προβεί στην αποστολή email, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ