- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Ξανθόπουλος: Την Τρίτη θα γίνει η κηδεία του σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα
Την προσεχή Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, θα γίνει κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου, που έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια.
Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Ξανθόπουλου, που έδινε μάχη για τη ζωή του αλλά δεν τα κατάφερε, θα γίνει στη 1 το μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου στο Α' Κοιμητήριο της Αθήνας.
«Διαβάζουμε με θλίψη από τα site ότι έφυγε ο πολύ σπουδαίος Άνθρωπος και ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος... Το αγαπημένο ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ της δεκαετίας του 60… Δεν έτυχε ποτέ να τον γνωρίσω από κοντά αν και θα το ήθελα! Θυμάμαι με συγκίνηση τις ουρές στα σινεμά του 60 όπου έμπαινε ο απλός λαός για να κλάψει μαζί του , να ταυτιστεί με τον αγνό εργατικό νέο που τα έβαζε με τους πλούσιους… Αντιπροσώπευσε μια ολόκληρη εποχή! Της μιζέριας της μεταπολεμική Ελλάδας, της φτώχειας, της μετανάστευσης, του ψυχικού μεγαλείου! Τα τραγούδια του τα τραγούδησε όλη η Ελλάδα. Μεγάλος μάστορας του μπουζουκιού συνάμα. Κρίμα που παίζονται τόσα σπάνια οι ταινίες του! Θα σας θυμόμαστε πάντα πολυαγαπημένε μας Νίκο Ξανθόπουλε… Καλό ταξίδι στο φως... Η εξόδιος ακολουθία την Τρίτη στην μία το μεσημέρι στο Πρώτο Κοιμητήριο της Αθήνας», έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.
«Η κηδεία του πιθανότατα να γίνει στο πρώτο νεκροταφείο ή την Τρίτη ή την Τετάρτη, όπως μου μετέφερε η οικογένεια», μετέφερε η εκπομπή «Καλύτερα δε Γίνεται» του Alpha. «Θα πρέπει η οικογένεια και το Υπουργείο Πολιτισμού να δώσουν μία μέρα για λαϊκό προσκύνημα γιατί ο Νίκος Ξανθόπουλος κλείνει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, όσο και στο τραγούδι», σημειώνει ο δημοσιογράφος της εκπομπής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Είχε σκηνοθετήσει ληστεία
Μετέφερε μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε χώρες της ΕΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πλήθος ηθοποιών και πολιτικών στο τελευταίο αντίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτική πρόγνωση για θερμοκρασία, ανέμους και τις περιοχές που θα επηρεαστούν
Ο Βίος και το μαρτυρικό της τέλος
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.