Ελλαδα

Ανακοίνωση της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τη Δευτέρα 6 έως 10:30 η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Στις 12.00μμ η εξόδιος ακολουθία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δευτέρα στις 12:00 η κηδεία - Από τις 6 έως τις 10:30 η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης
© EUROKINISSI/Αλέξανδρος Ζωντανός

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Ανακοίνωση από την οικογένεια: Τη Δευτέρα στις 12:00 η κηδεία - Από τις 6 έως τις 10:30 η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία γνωστοποιεί πως η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (16/1), ενώ η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, στον Άγιο Ελευθέριο, από τις 6:00 έως τις 10:30 το πρωί. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

H επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ εως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
AXION HELLAS
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Ποιοι θα παραβρεθούν στην κηδεία

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, οι προσκεκλημένοι θα είναι 183-187 άτομα. Αυτοί και μόνο θα μπουν μέσα στη Μητρόπολη. Όταν ολοκληρωθεί η εξόδος ακολουθία, όλοι οι επίσημοι θα μετακινηθούν με τις δικές τους συνοδείες αν πρόκειται για βασιλείς όμως θα χρησιμοποιηθούν και βαν. 

Όταν θα φτάσει η πομπή στο Τατόι, θα τελεστεί τρισάγιο μέσα στην εκκλησία που υπάρχει στο χώρο και λίγο αργότερα θα ακολουθήσει η διαδικασία του ενταφιασμού. Για τη στιγμή εκείνη έχει ζητηθεί να μην υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη, ενώ δεν θα πετάξουν drone πάνω από το σημείο. 

Όσον αφορά τα υψηλά πρόσωπα που θα φτάσουν στη χώρα μας, ήδη η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει πως το απόγευμα της Κυριακής θα φτάσει ο βασιλιάς της Ισπανίας μαζί με την σύζυγό του και θα αναχωρήσει την Τρίτη. Ακόμη, υπάρχει η πληροφορία πως θα έρθει ο Χουάν Κάρλος, ο πατέρας του βασιλιά της Ισπανίας που τα τελευταία χρόνια ζει στο Άμπου Ντάμπι.

Σήμερα έγιναν οι τελευταίες αυτοψίες των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. τόσο στη Μητρόπολη όσο και στο Τατόι για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που θα ακολουθήσουν.

Σημειώνεται πως στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ