Ελλαδα

Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου έργα ασφαλτόστρωσης στο Κολωνάκι

Σε ποιους δρόμους θα γίνουν οι εργασίες σε δύο φάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
asfaltostrwsi_1.jpg
Ασφαλτόστρωση © ΑΠΕ / ΣΑΙΤΑΣ Π

Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου έργα ασφαλτόστρωσης στο Κολωνάκι - Σε ποιους δρόμους θα γίνουν οι εργασίες σε δύο φάσεις

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του οδικού δικτύου της πόλης, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές, ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην 1η Δημοτική Κοινότητα, συγκεκριμένα στην περιοχή του Κολωνακίου. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις:

  • Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τους δρόμους γύρω από την οδό Σκουφά
  • Η δεύτερη τους δρόμους γύρω από την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η διάστρωση ασφαλτικού, οι εργασίες θα εκτελούνται καθ' όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Για την έγκαιρη απομάκρυνση των οχημάτων από τα σημεία των εργασιών έχει προβλεφθεί η ενημέρωση των κατοίκων με σημείωμα τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα, στο οποίο θα αναφέρεται η ημερομηνία εκτέλεσης του έργου. Παρακαλούνται οι κάτοικοι να λαμβάνουν υπόψη τους τις ενημερώσεις, ώστε να διευκολύνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και να ελαχιστοποιείται η όχληση.

Σημειώνεται ότι το φρεζάρισμα (σκάψιμο) της οδού θα γίνεται κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αφού έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα, ενώ το επόμενο πρωί θα γίνονται οι εργασίες της ασφαλτόστρωσης.

Οι δρόμοι στους οποίους, κατά την πρώτη φάση, θα πραγματοποιηθούν τα έργα εκατέρωθεν της οδού Σκουφά, είναι κατά σειρά οι εξής:

Ηρακλείτου, Πινδάρου, Βουκουρεστίου, Αλ. Σούτσου, Λυκαβηττού, Ομήρου, Σίνα, Μασσαλίας, Σκουφά και Αναγνωστοπούλου.

Αντίστοιχα, κατά τη δεύτερη φάση των εργασιών, οι δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν εκατέρωθεν της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ είναι κατά σειρά, οι ακόλουθοι:

Υψηλάντου (Ηροδότου έως Μαρασλή), Καρνεάδου, Αλωπεκής, Χάρητος, Σπευσίππου, Ηροδότου, Καραολή Δημητρίου, Λουκιανού, Πλουτάρχου, Π. Ιωακείμ, Ευζώνων, Βλαδίμηρου Μπένση, Ιασίου, Ραβινέ, Υψηλάντου (από Μαρασλή έως Μονής Πετράκη), Ι. Γενναδίου, Αναπήρων Πολέμου και Σουηδίας.

Σε ορισμένες από τις οδούς που περιλαμβάνονται στη δεύτερη φάση του έργου θα εκτελούνται, πριν από κάθε ασφαλτόστρωση, εργασίες κατασκευής ρείθρων και πεζοδρομίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ