Ελλαδα

Δολοφονία 33χρονου στη Θεσσαλονίκη εξιχνιάστηκε δύο χρόνια μετά

Η διαμάχη του θύματος με τους δράστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορδέλα της αστυνομίας με την οποία έχει απαγορευτεί η πρόσβαση πολιτών σε σημείο όπου εκτυλίχθηκε περιστατικό
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση εγκλήματος μετά από δύο χρόνια - Η εξαφάνιση του θύματος και η διαμάχη με τους δράστες

Μετά από δύο χρόνια εξιχνιάστηκε η δολοφονία 33χρονου άνδρα στη Θεσσαλονίκη. Το έγκλημα είχε διαπραχθεί τον Αύγουστο του 2020 σε παράδρομο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, στο ύψος του Σχολαρίου. Το θύμα έφερε τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο. 

Ως δράστες του εγκλήματος ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες ηλικίας 39 και 53 ετών, εκ των οποίων ο πρώτος είναι ήδη προφυλακισμένος για εμπλοκή σε υπόθεση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, ενώ ο δεύτερος φέρεται να διέφυγε στην πατρίδα του και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα ίχνη του 33χρονου χάθηκαν στις 15 Αυγούστου του ίδιου έτους, όταν μετέβη σε περιοχή της Χαλκιδικής, από κοινού με τους δύο κατηγορούμενους, με τους οποίους φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις. Κατά πληροφορίες, οι δράστες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεταναστών και τα κίνητρα της πράξης τους φαίνεται να συνδέονται με διαφορές που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη δράση.

Η ταυτοποίησή τους ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Εγκλημάτων Ζωής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν –μεταξύ άλλων– στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από ξένες αστυνομικές υπηρεσίες, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ