- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πήλιο: 35χρονος παρίστανε τον λογιστή επειδή ντρεπόταν που δεν είχε πτυχίο
Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη μετά από τρία χρόνια
Πήλιο: Η εργασία 35χρονου σε θέση λογιστή χωρίς να έχει πτυχίο - Η εξήγηση για την απάτη στο δικαστήριο
Στο εδώλιο δικαστηρίου κάθισε 35χρονος άνδρας από το Πήλιο που «πιάστηκε» από τις αρχές να δουλεύει ως λογιστής ενώ δεν είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του και δεν είχε λάβει την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο 35χρονος από τη Ζαγορά το 2016 ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός λογιστή στον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς. Η πρόσληψη έγινε μέσω γνωριμιών και δεν του ζητήθηκε πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς ο ίδιος, κατά τα λεγόμενά του, ντρεπόταν να παραδεχθεί πως δεν είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του.
Κατά την είσοδο του στο διαδικτυακό περιβάλλον του Συνεταιρισμού που εργαζόταν, ο 35χρονος διαπίστωσε πως η προηγούμενη λογίστρια είχε αφήσει αποθηκευμένους στο σύστημα τους επαγγελματικούς κωδικούς λογιστή της. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της γυναίκας, άρχισε ο ίδιος να αναλαμβάνει προσωπικά πελάτες ως λογιστής και να καταθέτει φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες είχαν στην ουσία τη δική της ηλεκτρονική «σφραγίδα».
Πήλιο: Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη
Τον Απρίλιο του 2019 ένα λάθος του 35χρονου σε κατάθεση φορολογικής δήλωσης, κινεί την προσοχή συνάδελφου της γυναίκας, ο οποίος την ειδοποιεί. Ελέγχοντας τις ειδοποιήσεις, εκείνη παρατηρεί τρία ονόματα που δεν ανήκουν στους δικούς της πελάτες. Η κατάχρηση των κωδικών γίνεται αντιληπτή και ο 35χρονος αποκαλύπτεται, με τη λογίστρια να καταθέτει μήνυση εναντίον του. Ακόμη, ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς απείλησε με αγωγή και ο 35χρονος επέστρεψε, ως ένδειξη μεταμέλειας, το ποσό των 26.000 ευρώ που αντιστοιχούσε στο σύνολο της μισθοδοσίας του για τα τρία χρόνια εργασίας του.
Πήλιο: Τι είπε στην απολογία του - «Ντρεπόμουν να πω ότι δεν είχα πάρει πτυχίο»
Τη Δευτέρα (9.1) ο 35χρονος κάθισε στο εδώλιο ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένα και της χρήσης αυτών κατ’ εξακολούθηση. Στην απολογία του ισχυρίστηκε πως προέβη στις προαναφερόμενες πράξεις από πανικό και … απερισκεψία, καθώς ντρεπόταν να παραδεχθεί στο χωριό πως δεν είχε καταφέρει ακόμη να πάρει το πτυχίο του.
Όταν ρωτήθηκε από την Εισαγγελέα πως είναι δυνατόν να υπήρξε απερίσκεπτος επί τρία χρόνια, δεν μπόρεσε να δώσει ικανοποιητική απάντηση. Παραδέχθηκε επίσης πως δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη από τη λογίστρια της οποίας τα στοιχεία χρησιμοποιούσε, αλλά ούτε και από τους πελάτες που παραπλάνησε, κάτι που έσπευσε να κάνει κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και για τις δύο κατηγορίες και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.
Πηγή: thenewspaper.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ρίζες του εθίμου και η ερμηνεία
Πώς θα μας κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτιος
Yποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πάνο Ρούτσι
Συνομίλησε με πολίτες, αλλά δεν απευθύνθηκε στο πλήθος
Τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και διάνοιξη του μεγάλου παρακαμπτήριου άξονα της Αθήνας
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη
Αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι πρώτοι και οι τελευταίοι συρμοί σε μετρό και τραμ
Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τις αρκούδες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας
Eξέχουσα και επιδραστική προσωπικότητα που υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο με σπάνιο ήθος και απαράμιλλο σθένος
Συγκλονιστική ομιλία στα αποκαλυπτήρια μνημείου -Δεν είμαστε λαθρέμποροι, απαντά
Νυχτερινή εισβολή σε εκκλησία νεκροταφείου, με εργαλεία ανασκαφής και ανιχνευτή μετάλλων
Νεφώσεις, τοπικές βροχές και βοριάδες έως 7 μποφόρ σε αρκετές περιοχές
Μοιραίο δυστύχημα κατά την αποβίβαση, σοβαρός τραυματισμός και κατάληξη στο Γεννηματάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.