Ελλαδα

Ισόβια στον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Το σκεπτικό της απόφασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δολοφονημένη Γαρυφαλλιά Ψαράκου
© Facebook

Γυναικοκτονία Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο: Ισόβια στον δολοφόνο - Το έγκλημα έγινε έξω από το αυτοκίνητο

Ισόβια κάθειρξη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου για τον 30χρονο Δημήτρη Βέργο που κρίθηκε ένοχος για τη γυναικοκτονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο το καλοκαίρι του 2021.

Νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέληξε ομόφωνα στην απόφαση ότι ο 30χρονος κατηγορούμενο για τη γυναικοκτονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου είναι ένοχος, σύμφωνα με το syrostoday.gr.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, το έγκλημα έγινε έξω από το αυτοκίνητο με δύο σπρωξίματα (το ένα στο αυτοκίνητο και το δεύτερο εκεί που βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της Γαρυφαλλιάς).

Οπως αναφέρει το logotypos.gr, το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ξεκίνησε μέσα στο αυτοκίνητο. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι τα τραύματα στο πρόσωπο του θύματος προέρχονται πιθανότατα πάλι από τον δράστη. Παράλληλα, ο δράστης κατηγορείται ότι δεν έγινε άμεση προσπάθεια διάσωσης του θύματος. Τα λίγα ευρήματα που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος μαρτυρούν ότι υπήρξε πάλη μεταξύ των δύο.

Το δικαστήριο απέρριψε τα λεγόμενα των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη, αν και παραδέχεται ότι επισκεπτόταν κάποιον ψυχίατρο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ κατά τη διάρκεια της ζωής του κάποιο σοβαρό ψυχολογικό επεισόδιο.

Επίσης το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το άρθρο 36 για απαλλαγή καθώς δεν είχε εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά, ενώ απέρριψε και την αιτίαση περί βρασμού ψυχής.

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Το χρονικό του εγκλήματος

Η Γαρυφαλλιά Ψαράκου εντοπίστηκε νεκρή στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουλίου το 2021. Την κοπέλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν δει νωρίτερα να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες –όχι ενοικιαζόμενο– σε έναν πολύ ανηφορικό δρόμο. Το αυτοκίνητο, παρέκκλινε της πορείας του και σταμάτησε εκτός του δρόμου, πάνω σε βραχώδες σημείο.

Η σορός της, το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε με το «Διονύσιος Σολωμός» σε Νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου της.

Ο 30χρονος σύντροφός της, με τον οποίο έκαναν μαζί διακοπές στο νησί, είχε σπεύσει να εξαφανιστεί, με τις αρχές να τον αναζητούν για αρκετές ώρες. Ο 30χρονος ομολόγησε, μετά από δύο μέρες –τα ξημερώματα της Κυριακής–, ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος στη Φολέγανδρο με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά, αναφέροντας στους αστυνομικούς ότι υπήρχαν αρκετοί καβγάδες τις τελευταίες ημέρες και πως το ίδιο συνέβη και το μεσημέρι της Παρασκευής ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο. Τότε, ο 30χρονος δε δίστασε να βγάλει εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε στη βραχώδη πλαγιά. Η κοπέλα βγήκε έξω, εκείνος την ακολούθησε και την έσπρωξε στη θάλασσα.

Η 26χρονη χτύπησε σε κάποια βράχια και κατέληξε στη θάλασσα. Όπως είχε πει κυνικά στους αστυνομικούς «χάλασε η φάση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ