Ελλαδα

Βελτιώνεται ο καιρός τα επόμενα 24ωρα - Η θερμοκρασία τα Χριστούγεννα

Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστουγεννιάτικη Αθήνα
© EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για εξαιρετικά ήπιο καιρό την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου - Η πρόβλεψη

Η πτώση της θερμοκρασίας αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα Τρίτη (20/12), ωστόσο, από τα επόμενα 24ωρα ο υδράργυρος αναμένεται να πάρει ανοδική τροχιά.

Σύμφωνα με νεότερα προγνωστικά μοντέλα ο καιρός από την Παρασκευή (23/12 ο καιρός θα αρχίσει να θυμίζει άνοιξη. Ο υδράργυρος τα Χριστούγεννα θα είναι ανεβασμένος για την εποχή, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει πως υπάρχει 60% πιθανότητα να παραμείνει ήπιος και μαλακός ο καιρός και μετά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ ένα 40% δίνει αλλαγή.

Παράλληλα, μέσω του Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε τον προγνωστικό χάρτη από το αμερικανικό μοντέλο GFS με τις θερμοκρασίες μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον χάρτη η περιοχή μας θα έχει αρκετά ήπιες θερμοκρασίες για την εποχή.

Tο τρέξιμο του αμερικάνικου μοντέλου GFS για τα τέλη του φετινού Δεκέμβρη που βγήκε πριν από λίγη ώρα, έχει πάααρα...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, December 19, 2022

Καιρός: Άγγιξε τους -8 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος το πρωί της Τρίτης

Νωρίς το πρωί της Τρίτης ο υδράργυρος πλησίασε τους -8 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ορεινά της χώρας, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Λαϊλιά Σερρών (-7,9), Παρανέστι Δράμας (-5,7), Βώλακα Νευρκοπίου (-4,5), Σέλι (-4,5) και Οχυρό Νευροκοπίου (-4,1).

xartis1

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αναμένονται σήμερα στο Αιγαίο. Τοπικά σε τμήματα κυρίως του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου αναμένονται άνεμοι έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Χάρτης που παρουσιάζει τις περιοχές με τους πιο ισχυρούς ανέμους που αναμένονται κατά τη διάρκεια της Τρίτης (20/12)
Χάρτης που παρουσιάζει τις περιοχές με τους πιο ισχυρούς ανέμους που αναμένονται κατά τη διάρκεια της Τρίτης (20/12)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ