Ελλαδα

Skills4Jobs: «Συμμαχία» ΣΕΒ - Πανεπιστημίων για την κατάρτιση νέων επαγγελματιών

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
skills1

Skills4Jobs: Μια νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ - «Πτυχία» σε 61 Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος πιλοτικός κύκλος του προγράμματος κατάρτισης Skills4Jobs με την απονομή των βεβαιώσεων ολοκλήρωσης στους 61 συμμετέχοντες (31 Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές και 30 Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής), την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στα γραφεία του ΣΕΒ.

Η πρωτοβουλία Skills4Jobs του ΣΕΒ περιλαμβάνει δράσεις κατάρτισης σε τεχνικές γνώσεις και τις δεξιότητες που ζητούν οι σύγχρονες, οργανωμένες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις

Στόχος είναι η κατάρτιση να οδηγεί στην απασχόληση όσων ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σε ποιοτικές θέσεις εργασίας με προοπτικές εξέλιξης.

Τα βιογραφικά των συμμετεχόντων βρίσκονται ήδη στη διάθεση των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ώστε να προσφερθούν θέσεις εργασίας τουλάχιστον εξάμηνης διάρκειας και με ανταγωνιστικούς μισθούς.

Με ένα συνδυασμό μαθημάτων και επισκέψεων σε επιχειρήσεις, το πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ReGeneration, έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να:

1.Αναπτύξουν εξειδικευμένες τεχνικές δεξιότητες:

  • για τους Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ)
  • για τους Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές από το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ.

2.Αναπτύξουν σύγχρονες ήπιες και οριζόντιες δεξιότητες (soft skills)

3.Έχουν πρόσβαση σε Συμβουλευτική & Μentoring για τις επαγγελματικές τους επιλογές.

Ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, υπογράμμισε: «Σήμερα δεν τελειώνει η πρωτοβουλία Skills4Jobs, αλλά σήμερα ξεκινάει, καθώς οι ανάγκες των επιχειρήσεών μας για ανθρώπινο δυναμικό με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες είναι μεγάλες και μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες επενδύουμε έμπρακτα και ουσιαστικά στις νέες και στους νέους, κάτι που αποτελεί και προτεραιότητα του ΣΕΒ».

Ο κ. Γιώργος Λεκάκος, Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η πρωτοβουλία Skills4Jobs δημιουργεί ένα νέο μοντέλο άμεσης συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και αγοράς για την αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος της έλλειψης στελεχών πληροφορικής. Το πρόγραμμα Skills4Jobs είναι όμως κάτι περισσότερο από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφού αναδεικνύει μια νέα αντίληψη: ότι η ανάπτυξη της χώρας μας αφορά όλους – Πανεπιστήμια και Επιχειρήσεις».

Aπονομή βεβαιώσεων ολοκλήρωσης προγραμμάτων Skills4Jobs, 22/11/2022

Ο κ. Κωνσταντίνος Κίντζιος, Deputy Director του ReGeneration, τόνισε: «Με την κατάργηση των ΤΕΙ, χάσαμε τον ενδιάμεσο κρίκο – αυτόν που κάλυπτε κατά κύριο λόγο τις ανάγκες των βιομηχανιών. Το πρόβλημα πλέον δεν έγκειται στον άνθρωπο που σχεδιάζει τη μηχανή, ούτε σε αυτόν που την χειρίζεται. Μας λείπει ο άνθρωπος που ξέρει πως λειτουργεί αυτή η μηχανή. Και αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει η στρατηγική συνεργασία μεταξύ ΣΕΒ και ReGeneration. Την ενδυνάμωση του ενδιάμεσου και τόσο πολύτιμου κρίκου, στην αλυσίδα σχεδιασμού – γνώσης λειτουργίας – χειρισμού».

Ο κ. Νίκος Ανδρεάδης, Διευθυντής Κατάρτισης & Πωλήσεων του ΙΒΕΠΕ – ΣΕΒ, σημείωσε: «Η πρωτοβουλία του ΣΕΒ είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα σήμερα γιατί η Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα αλλά και η κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση της μετάβασης σε μία νέα εποχή, στην εποχή της ψηφιοποίησης και του Industry 4.0. Ο ΣΕΒ με την πρωτοβουλία αυτή αναλαμβάνει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ επιχειρήσεων και κοινωνίας επιλύοντας ένα βασικό πρόβλημα για την ανάπτυξη και ευημερία όλων».

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Skills4Jobs για Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής έλαβαν και πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του μαθήματος Java Foundations της Oracle Academy. Η κα Ελένη Τσιπά, Oracle Academy Programme Manager & Social Impact Specialist, GCMM cluster, ανέφερε στον χαιρετισμό της: «Στην Oracle πιστεύουμε στις δράσεις που φέρνουν την εκπαίδευση κοντά στην αγορά εργασίας. Συμμετείχαμε στην πρωτοβουλία Skills4Jobs, τόσο μέσω της διαδικασίας παράθεσης των αναγκών σε προχωρημένες δεξιότητες πληροφορικής, όσο και, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος Oracle Academy, παρέχοντας στους απόφοιτους της ειδίκευσης “Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής” το πιστοποιητικό ολοκλήρωσης για το υλικό Βασικές Αρχές της Java (Java Foundations)».

Η κα Μπελίνα Κορτόσι, Μηχανικός Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές, δήλωσε: «Στο Skills4Jobs ανέπτυξα τις γνώσεις μου σε πιο εξειδικευμένα και πρακτικά θέματα αυτοματισμού που είναι χρήσιμα στην βιομηχανία και εκπαιδεύτηκα στη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Θα το πρότεινα σε κάθε νέο αυτοματιστή καθώς παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για την είσοδο στην αγορά εργασίας».

Ο κ. Θωμάς Ρούτσης, απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, που ολοκλήρωσε επίσης το Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές, ανέφερε: «Επέλεξα να λάβω μέρος στο Skills4Jobs για να αναπτύξω περισσότερο τις δεξιότητές μου πάνω στο αντικείμενο των αυτοματισμών και να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Βρέθηκα σε εξαιρετικές και πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις με πολύ ευχάριστο κλίμα και συνεργάστηκα με άτομα με κοινά ενδιαφέροντα».

Ο κ. Χρήστος Συμεωνίδης, απόφοιτος του Τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών Υπολογιστών του Δημόσιου ΙΕΚ Αιγάλεω, που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Skills4Jobs για Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής σημείωσε: «Έκανα αίτηση στο Skills4Jobs για να αναπτύξω τις γνώσεις μου και να εξελιχθώ επαγγελματικά στον τομέα της πληροφορικής σε μια μεγάλη επιχείρηση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ