Ελλαδα

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ η 4χρονη που κινδύνευσε από φιστίκι

Ο καρπός της έφραξε τον πνεύμονα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόρτα σε διάδρομο παιδιατρικού νοσοκομείο όπου επικρατούν πολλά και έντονα χρώματα
(φωτογραφία αρχείου) © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ η 4χρονη μετά την αεροδιακομιδή της από τη Σαντορίνη - Αφαίρεση φιστικιού από τον πνεύμονά της

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται διασωληνωμένο το 4χρονο κοριτσάκι που μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Σαντορίνη με δύσπνοια, καθώς ένα φιστίκι του είχε φράξει τον δεξί πνεύμονα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατάσταση του κοριτσιού ήταν τόσο σοβαρή που διασωληνώθηκε με την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Το παιδί, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκε να έχει 1,5 φυστίκι στον δεξί του πνεύμονα, παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του από τη Σαντορίνη στην Κρήτη, για την οποία στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής, με το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, αμέσως μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου διασωληνώθηκε από τον γιατρό αεροκομιδών και τον γιατρό του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

«Το παιδί όταν ήρθε ήταν σε άσχημη κατάσταση, όμως αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα από τους γιατρούς και πλέον ελπίζουμε όλα να πάνε καλά», ανέφερε ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

Βελτιωμένη η κατάσταση της 4χρονης

Σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, ανέφερε ότι το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο είχε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου. Οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενδοσκοπικά των φιστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί του πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο). Η 4χρονη στη συνέχεια εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, η κατάσταση της υγείας της είναι βελτιωμένη από χθες. Στο πλευρό της είναι οι γονείς της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ