Ελλαδα

Emirates: Τούρκος υπήκοος ο ύποπτος που αναζητούσε η CIA

Ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
emiratesplane-
Αεροσκάφος © youtube/screenshot

Emirates: Τούρκος υπήκοος ο ύποπτος – Ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ύποπτος για το θρίλερ στις πτήσεις της Emirates. Πρόκειται για 35χρονο Τούρκο υπήκοο ο οποίος ζει στην Ελλάδα και θα αναχωρούσε από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς τη Νέα Υόρκη. Το συγκεκριμένο άτομο ωστόσο αφέθηκε ελεύθερο, καθώς δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, μετά την άρση του χθεσινού συναγερμού, για τις δύο πτήσεις της Emirates που αναχώρησαν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι έρευνες συνεχίστηκαν και έτσι εντοπίστηκε στην Αθήνα ο Τούρκος, αραβικής καταγωγής, που τα τελευταία τρία χρόνια ζούσε στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει αίτηση ασύλου, ενώ του είχε εγκριθεί μια προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Η οικογένειά του πάντως δεν ζει στην Ελλάδα.

Ο 35χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έκανε αίτηση για βίζα ώστε να ταξιδέψει στην Αμερική και τότε ήταν που σήμανε συναγερμός στις Αρχές, καθώς θεωρείτo από τη CIA ύποπτος για τρομοκρατία.
 
Όλα όμως φαίνεται ότι ξεκίνησαν από ένα email που δέχθηκε η αμερικανική πρεσβεία από άτομο του περιβάλλοντος του 35χρονου, στο οποίο αναφέρονταν οι λόγοι, για τους οποίους θα έπρεπε να θεωρηθεί ύποπτος για τρομοκρατία. Τίποτα όμως δεν προέκυψε τελικά για να συλληφθεί.

Το χρονικό του συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Η χθεσινή επιχείρηση των Αρχών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» εξελίχθηκε σε πολύωρο θρίλερ. Όλα ξεκίνησαν έπειτα από πληροφορία ότι σε πτήση της εταιρείας Emirates έχει επιβιβαστεί άτομο αραβικής καταγωγής ύποπτο για τρομοκρατία.

 Η πληροφορία διαβιβάστηκε στις ελληνικές αρχές από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η μία από τις δύο βραδινές πτήσεις της Emirates είχε προορισμό το Ντουμπάι. Δεν είχε αναχωρήσει από το «Ελ. Βενιζέλος» όταν διαβιβάστηκε από τις ΗΠΑ η πληροφορία και επομένως οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό έλεγχο από τους αστυνομικούς του αεροδρομίου.

Δεν επιβεβαιώθηκε η παρουσία του υπόπτου στο αεροσκάφος, το οποίο αναχώρησε για τον τελικό του προορισμό στις 10 μ.μ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ