Ελλαδα

Λεηλατήθηκε το νεοκλασσικό του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αεροπαγείτου (βίντεο)

Το σπίτι έχει δημευθεί από το ελληνικό δημόσιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπίτι Άκη Τσοχατζόπουλου
© ΕΡΤ

Λεηλασία  στο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, μίλησε την Πέμπτη σχετικά με τους βανδαλισμούς στο σπίτι που διατηρούσε η οικογένεια του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Ακρόπολη.

Ο δικηγόρος  υποστήριξε ότι πριν λίγες ημέρες κάποιος μπήκε στο σπίτι και, όπως καταγγέλει, προφανώς ψάχνοντας όσα έχουν ακουστεί για διαθήκες και αρχείο του Τσοχατζόπουλου έψαχνε για τέτοια στοιχεία. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίχτηκαν στην εκπομπή έχουν ψαχτεί οι βιβλιοθήκες και το γραφείο του Τσοχατζόπουλου ενώ στο εν λόγω δωμάτιο έχουν ξηλώσει ακόμη και το πάτωμα.

Όπως αναφέρθηκε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Το Πρωινό", το σπίτι το οποίο έχει δημευθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, είναι μια μεζονέτα 3 επιπέδων, με εμβαδόν 200 τ.μ. ανά όροφο και συνολικό εμβαδόν 600 τετραγωνικών μέτρων. Η αντικειμενική αξία του σπιτιού τα προηγούμενα χρόνια ανερχόταν σε 7.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σήμερα υπολογίζεται πως έχει αυξηθεί σε πάνω από 10.000 ευρώ ανά τ.μ.

 Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, η οικογένεια Τσοχατζόπουλου απώλεσε την κυριότητα του ακινήτου, αλλά έχει τα κλειδιά μέχρι να αξιοποιηθεί από το Δημόσιο το σπίτι, θα μπορούσε και να μένει μέσα μάλιστα, αλλά η Βίκυ Τσοχατζοπούλου έχει επιλέξει να μην έχει σχέση με το σπίτι αυτό και να μένει σε ένα μικρότερο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ