Ελλαδα

Θαλασσινός ορίζοντας: Ένα νέο γλυπτό αγκαλιάζει την παραλία της Θεσσαλονίκης

Εγκαταστάθηκε στον Κήπο των Γλυπτών το έργο του Γιώργου Τσάρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα νέο γλυπτό κοσμεί τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης - Ο «Θαλασσινός Ορίζοντας» του Γιώργου Τσάρα τοποθετήθηκε στον Κήπο των Γλυπτών.
Το μήκους 17 μέτρων γλυπτό «Θαλασσινός Ορίζοντας» εγκαταστάθηκε στον Κήπο των Γλυπτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Δήμος Θεσσαλονίκης/STR

Ένα νέο γλυπτό κοσμεί τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης - Ο «Θαλασσινός Ορίζοντας» του Γιώργου Τσάρα τοποθετήθηκε στον Κήπο των Γλυπτών.

Σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό μνημείο φιλοδοξεί να αναδειχθεί το γλυπτό «Θαλασσινός Ορίζοντας», που τοποθετήθηκε στον Κήπο των Γλυπτών της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου γλυπτού έγιναν παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του δημιουργού του έργου, ομότιμου καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργου Τσάρα, και του δωρητή Σταύρου Ανδρεάδη.

Ο «Θαλασσινός Ορίζοντας» τοποθετήθηκε στη μικρή λίμνη στον Κήπο των Γλυπτών της Nέας Παραλίας, πλάι στους «Τρεις Κύκλους» του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Το έργο αποτελείται από δύο κεκλιμένα τετράγωνα από ανοξείδωτο χάλυβα σε ασύμμετρη μεταξύ τους τοποθέτηση. Tα τετράγωνα διαπερνά ο «Ορίζοντας», μήκους 17 μέτρων.

Ένα νέο γλυπτό κοσμεί τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης - Ο «Θαλασσινός Ορίζοντας» του Γιώργου Τσάρα τοποθετήθηκε στον Κήπο των Γλυπτών.
«Εύχομαι ο Θαλασσινός Ορίζοντας να προκαλέσει αισθητικά, να αρέσει και, μακάρι, να φέρει σκέψεις και στοχασμό», είπε ο δημιουργός του γλυπτού, Γιώργος Τσάρας © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Δήμος Θεσσαλονίκης/STR

«Σε αυτό το τόσο όμορφο κομμάτι της πόλης μας προσθέτουμε άλλη μία ψηφίδα ομορφιάς, ένα ακόμα υπαίθριο γλυπτό, που είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ακόμα ένα τοπόσημο», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι «η δημόσια τέχνη συναντά το κοινό μέσα στην καθημερινή του ζωή, για αυτό και είναι τόσο σημαντική υπόθεση».

Αναφερόμενος στον κ. Τσάρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για έναν καλλιτέχνη «που έχει δώσει ιδιαίτερη ταυτότητα στην πόλη μας με πολλά καλλιτεχνικά αριστουργήματά του».

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τον Σταύρο Ανδρεάδη για τη νέα προσφορά του στην πόλη, μιλώντας για έναν άνθρωπο που με την καλλιέργεια και την ευαισθησία του στηρίζει τις σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες, που αφήνουν τόσο έντονο το αποτύπωμα της αισθητικής στον δημόσιο χώρο.

Μιλώντας για το έργο του, ο Γιώργος Τσάρας σημείωσε ότι ένα από τα βασικά νοήματά του είναι η συνύπαρξη.

«Εύχομαι ο Θαλασσινός Ορίζοντας να προκαλέσει αισθητικά, να αρέσει και, μακάρι, να φέρει σκέψεις και στοχασμό», είπε ο κ. Τσάρας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον δωρητή Σταύρο Ανδρεάδη αλλά και προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για τη φιλοξενία του έργου στην πόλη.

Για μια «όμορφη μέρα για τη Θεσσαλονίκη, καθώς προστίθεται στην πόλη, στον δημόσιο χώρο, ακόμη ένα έργο τέχνης», μίλησε ο Σταύρος Ανδρεάδης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να αγαπούν τον δημόσιο χώρο, όπως αγαπούν το σπίτι τους. «Η καλή ποιότητα του δημόσιου χώρου και η πολιτισμένη χρήση του βελτιώνει το επίπεδο ζωής καθενός μας», παρατήρησε ο κ. Ανδρεάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ