Ελλαδα

Εκδόθηκε η NAVTEX για σεισμικές έρευνες σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Για το πλοίο Sanco Swift

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πλοίο Sanco Swift
Το πλοίο Sanco Swift © sanco.no

Σεισμικές έρευνες σε Κρήτη και Πελοπόννησο - Εκδόθηκε Navtex για το πλοίο Sanco Swift

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την έναρξη σεισμικών ερευνών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, καθώς εκδόθηκε η σχετική Navtex.

Η NAVTEX εκδόθηκε από τον σταθμό Ηρακλείου του Πολεμικού Νατικού και προβλέπει ότι από σήμερα 8 Νοεμβρίου 2022 και μέχρι νεωτέρας, δεσμεύονται περιοχές στο Ιόνιο Πέλαγος, το Δυτικό Πέλαγος και δυτικά και ανατολικά της Κρήτης, προκειμένου το πλοίο Nanco Swift να πραγματοποιήσει ανάπτυξη εξοπλισμού και σεισμικές έρευνες.

Με την ίδια Navtex προτρέπονται τα παραπλέοντα πλοία να τηρούν απόσταση ασφαλείας.

Η παραπάνω ενέργεια έρχεται μετά τα όσα είπε στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας (7/11), όπου ανακοίνωσε την έναρξη σεισμικών ερευνών από την ExxonMobil για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε δύο οικόπεδα που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Η NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες σε Κρήτη – Πελοπόννησο
Η NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες σε Κρήτη – Πελοπόννησο

Τα δύο οικόπεδα καλύπτουν θαλάσσια περιοχή εμβαδού 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Και στις δύο περιοχές η πλειοψηφία των δικαιωμάτων έρευνας ανήκει στην ExxonMobil η οποία, ύστερα από την αποχώρηση της γαλλικής ΤotalEnergies, ελέγχει το 70 % των δικαιωμάτων ενώ το υπόλοιπο 30 % ανήκει στην Hellenic Energy (ΕΛΠΕ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ