Ελλαδα

Κακοκαιρία Eva: Οι οδηγίες της Πυροσβεστικής - Μήνυμα 112 σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο

«Περιορίστε τις μετακινήσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βροχή στην Αθήνα
© EUROKINISSI/ ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ

Προειδοποιεί η Πυροσβεστική για την κακοκαιρία «Eva» - Σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων – Εστάλη μήνυμα από το 112

Τον κώδωνα κινδύνου για την κακοκαιρία EVA έκρουσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής.

Ειδικότερα, απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρέπει κανείς να διασχίσει για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα.

Επεσήμανε δε ότι ανά 12 ώρες θα υπάρχει επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ.

Διαβεβαίωσε ότι σε αυξημένη επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, ενώ σημείωσε ότι ανάλογα με τα φαινόμενα και την εξέλιξή τους θα αποσταλούν μηνύματα από το 112 στους πολίτες. Τονίζεται ότι ήδη έχει σταλεί μήνυμα στους κατοίκους του βόρειου Ιουνίου και της περιφέρειας Ηπείρου με ισχυρή σύσταση για περιορισμό στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Οι οδηγίες αυτοπροστασίας που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες:

  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων
  • Έχετε πάντα υπόψιν σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα υψηλότερα σημεία του σπιτιού
  • Μην διασχίζετε για κανέναν λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε σε αυτή τη θέση

Παράλληλα, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για την εκ νέου αξιολόγηση της εξέλιξης της κακοκαιρίας, ενώ σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας του ΠΣ αλλά και όλων των συναρμόδιων φορέων.

Έκτακτη ενημέρωση ΠΣ  #κακοκαιρία #EVA | 4/11/2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ