Ελλαδα

Εύβοια: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες – Επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό

Έχουν ήδη διασωθεί 9 άτομα, ενώ στο ιστιοφόρο επέβαιναν 68 άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
limeniko-ptoma

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες στο Στενό Καφηρέα

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από νωρίς το πρωί, επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση μεταναστών ανοιχτά της Εύβοιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σκάφος που ξεκίνησε από τη Σμύρνη και βυθίστηκε στο Στενό του Καφηρέα.

Συμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό, τις πρώτες πρωινες ώρες μέσω του διεθνούς τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, μετανάστες ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο χωρίς να αναφέρουν την ακριβή τοποθεσία.

Ακολούθησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό. Τελικά, περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης εντόπισε και περισυνέλεξε 9 άτομα από τη βραχονησίδα Μανδηλού στο Στενό του Καφηρέα.

Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο βυθίστηκε βόρεια της νησίδας και στο οποίο επέβαιναν 68 άτομα.

Αυτή την ώρα, αναζητούνται οι υπόλοιποι επιβάτες του σκάφους.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης και ελικόπτερο του Λιμενικού, καθώς και δύο παραπλέοντα πλοία.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα, με βόρειους ανέμους της τάξης των 7 και 8 μποφόρ και ριπές ανέμου που φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το σκάφος με τους μετανάστες – με καταγωγή από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Ιράν – ξεκίνησε από τη Σμύρνη και βυθίστηκε στα ελληνικά ύδατα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ