Ελλαδα

Ανθρώπινα οστά και κρανίο εντοπίστηκαν στα Δερβενοχώρια - Έρευνα για το αν ανήκουν στον Μάριο Παπαγεωργίου

Το χρονικό του εγκλήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάριος Παπαγεωργίου
Η υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου ξανά στο προσκήνιο © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ο εντοπισμός ανθρώπινων οστών και η αγωνία για την ταυτοποίησή τους 

Η υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου έρχεται ξανά στο προσκήνιο μετά τον εντοπισμό οστών και κρανίου σε σπηλαιοβάραθρο στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, τα οστά και το κρανίο εντόπισε σπηλαιολογική ομάδα σε εξόρμησή της στις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας, σε υψόμετρο 650 μέτρων και σε βάθος τουλάχιστον 50 μέτρων. Λίγο πιο δίπλα βρέθηκε και μια χειροβομβίδα. Η περιοχή είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο των ερευνών της αστυνομίας, καθώς οι αρχές είχαν σοβαρές ενδείξεις ότι στην ευρύτερη περιοχή οι απαγωγείς του Μάριου Παπαγεωργίου είχαν θάψει ή κάψει τη σορό του το 2012, προκειμένου να μην αφήσουν κανένα ίχνος. 

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, τα μέλη της σπηλαιολογικής ομάδας ειδοποίησαν την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας, το οποίο με τη σειρά του κινητοποίησε την Πυροσβεστική. Στην επιχείρηση, συμμετείχαν 14 άτομα, εκ των οποίων τα έξι από την ειδική ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ. Τα ανθρώπινα ευρήματα, που ήταν τμήματα κρανίου, κάτω γνάθου, καθώς και οστά πιθανότατα από τα κάτω άκρα, συλλέχθηκαν από την υπηρεσία που έχει ως έργο την προστασία, την ανάδειξη και τη διαχείριση των σπηλαίων και των παλαιοντολογικών καταλοίπων που συνδέονται με την ανθρώπινη ύπαρξη, ενώ η Αστυνομία θα αναζητήσει σε ποιον ανήκουν.

Στο σημείο βρέθηκαν και πυροτεχνουργοί του Στρατού, οι οποίοι διαπίστωσαν πως θα ήταν επικίνδυνη η μεταφορά ή η εξουδετέρωση της χειροβομβίδας στον χώρο που βρέθηκε και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η σφράγιση του σπηλαιοβαράθρου. 

Η δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα απαγωγής στις 9 Αυγούστου 2012, όταν είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοπτό Αχαΐας,  όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του, για το Αίγιο. Μία ημέρα αργότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στη μητέρα του, Βαρβάρα Θεοχαράκη και της ζήτησε λύτρα 620.000 ευρώ, για να τον αφήσουν ελεύθερο, χωρίς να του κάνουν κακό. «Επειδή εδώ και δύο χρόνια δίνουμε στο γιο σου καθαρό πράμα και δεν μας πληρώνει μας χρωστάει 620.000 ευρώ. Αν θες να τον ξαναδείς, δώσε μας τα λεφτά», φέρεται να είπε ανδρική φωνή στη μητέρα του απαχθέντα. Ωστόσο εκείνη δεν τους πίστεψε καθώς, όπως είπε ο γιος της ούτε έπινε, ούτε κάπνιζε. «Τους είπα ότι θα πάω στην αστυνομία και τους έκλεισα το τηλέφωνο» περιέγραψε η μητέρα σε συνέντευξή της, η οποία στράφηκε στη συνέχεια για βοήθεια σε οικογενειακό φίλο, ο οποίος της είπε καθησυχαστικά ότι «ο Μάριος θα ήταν σε καμιά παραλία με κανένα… γκομενάκι». Της συνέστησε επίσης να μην πάει στην αστυνομία επειδή οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι.

Η εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου δηλώθηκε στην αστυνομία στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα. Η μητέρα έδωσε 350.000 ευρώ, ενώ προσπαθούσε να μαζέψει τα υπόλοιπα χρήματα. Αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, παρατήρησαν ότι τρία άτομα και ένα μαύρο βαν βρίσκονταν μόνιμα έξω από το σπίτι. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ετοίμαζαν την απαγωγή και της μητέρας. Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να συλλάβει επτά από τους δράστες, ωστόσο, ο Μάριος Παπαγεωργίου παρέμενε άφαντος. Από την άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών προέκυψε ότι ο τελευταίος που μίλησε με τον 26χρονο ήταν ο 72χρονος φίλος της οικογένειας, πρόκειται για το πρόσωπο που απέτρεψε τη μητέρα να δηλώσει την εξαφάνιση στην αστυνομία. 

Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου αποκαλύπτει....

Ο επί χρόνια «οικογενειακός φίλος» Πέτρος Μιχαλεάκος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Μαζί του συλλαμβάνεται και η σύζυγός του Βούλα Σιούταλου, στην οποία επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος. Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν, η σύζυγος του Κορέντιου, και ο Π. Χ. , λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012, ενώ λίγους μήνες αργότερα, με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και τη συνδρομή της εκπομπής «Φως στο τούνελ» αποκαλύφθηκε ότι αίμα του Μάριου Παπαγεωργίου βρισκόταν στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου. Οι καταδικασμένοι για την υπόθεση δεν έχουν αποκαλύψει πού βρίσκονται τα οστά του παιδιού. 

Ρεπορτάζ Φως στο τούνελ | Το ντοκουμέντο του «Τούνελ» δίνει την απάντηση για το αίμα του Μάριου…

Η υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου έρχεται στο προσκήνιο κάθε φορά που εντοπίζονται ανθρώπινα οστά στην ευρύτερη περιοχή, από όπου εκτιμάται ότι έθαψαν το πτώμα. Οι έρευνες των αρχών θα δείξουν το επόμενο διάστημα αν πρόκειται για τα οστά του 26χρονου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ