Ελλαδα

Πλήθος κόσμου στους Αγίους Ισιδώρους: «Είσαι ο Άγιος Δημήτριος του Λυκαβηττού»

Παρά το τελεσίγραφο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - Πιστοί
Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - Πιστοί στον ιερό ναό

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Πιστοί στον ιερό ναό ανήμερα του Αγίου Δημητρίου - Το μήνυμα στον ιερέα και το τελεσίγραφο Ιερώνυμου

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που βρέθηκαν σήμερα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, στους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό. Ο εφημέριος του ναού, που βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας για να ψευτοθαύματά του, γιορτάζει και κάποιοι από τους παρευρισκόμενους θέλησαν να του φωνάξουν: «για εμάς είσαι ο Άγιος Δημήτριος του Λυκαβηττού», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε το πλήθος των πιστών που βρέθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό.

Χιλιάδες στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού του Αγίου Δημητρίου
«Για μας είσαι ο Άγιος Δημήτριος Λυκαβηττού»! Χιλιάδες στους Αγίους Ισιδώρους - Καθήλωσε π Δημήτρης

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε γνωστό ότι έχει δώσει προθεσμία πέντε ημερών στον π. Δημήτριο Λουπασάκη και στους μοναχούς που τον ακολουθούν, να εγκατασταθούν σε ένα ίδρυμα, σε ένα νομικό εκκλησιαστικό πρόσωπο στη Βάρη. «Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν μένουμε εδώ, θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του Κράτους». Σχετικά με την υπόθεση, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε: «Ήρθε η ευθύνη σε μένα. Εγώ τι είμαι στρατιωτικός διοικητής, διευθυντής αστυνομίας ή είμαι και πατέρας; Πείτε ότι έχετε ένα παιδί που παρεκτρέπεται δεν θα προσπαθήσετε να το συμβουλεύσετε; Είπα να σηκώσω το βάρος αλλά να γίνω και πατέρας. Δεν είναι μόνο αυτός. Είναι 16 παιδιά 25 με 30 ετών. Μία κοινότητα χωρίς νομική ύπαρξή. Τους κάλεσα, μίλησα με τα παιδιά τους είπα θέλετε να γίνετε μοναχοί; Εδώ δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει μοναστήρι. Δεν πρέπει να τα βοηθήσω;»

Ο Εν Αγίοις ενδοξότατος, ο Λογχευθείς την πλευρά. Ο αγνός, ο άσπιλος και αμόλυντος, ο στρατηγός και διδάσκαλος. Ο Μέγας...

Posted by Άγιοι Ισίδωροι on Wednesday, October 26, 2022

Μόλις τη Δευτέρα (24/10) στο κήρυγμά του, ο παπά - Δημήτρης είχε κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή του να μην εγκαταλείψει τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού. «Εδώ όλοι παρέα μαζί τελούμε τη Θεία λειτουργία και η χάρη και η ευλογία του Θεού να δίνει πάντα υγεία και εμείς να είμαστε εδώ να λειτουργούμε έτσι απλά, σεμνά και ταπεινά, όπως και σήμερα και 22 χρόνια στους Αγίους Ισιδώρους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, διαβάζοντας όλα τα μηνύματά σας. Σας ευχαριστώ που προσεύχεστε για εμένα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και μια τεράστια συγγνώμη» είπε ο παπά Δημήτρης. 

Σε αυτήν την τοποθέτηση του παπά Δημήτρη είχαν απαντήσει λίγες ώρες αργότερα συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, χρησιμοποιώντας μια από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Ιερώνυμος για την περίπτωση του «θαυματοποιού» ιερέα. «Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σαφής: υπάρχουν κανόνες της Εκκλησίας και οι νόμοι του κράτους» είπαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ