Ελλαδα

28η Οκτωβρίου: Ανοιχτά στις επισκέψεις φρεγάτες και υποβρύχια στον Πειραιά

Για ποια πλοία πρόκειται - Το ωράριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το υποβρύχιο «Παπανικολής»
Το υποβρύχιο «Παπανικολής» © hellenicnavy.gr

Επισκέψιμα για το κοινό πολεμικά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Ρίτσος» και το υποβρύχιο «Παπανικολής» θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λιμάνι του Πειραιά θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί από τις 09:00 έως 19:00.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στο υποβρύχιο «Παπανικολής» επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 12 ετών.

Η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»

Η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» (F-466) είναι η δέκατη κατά σειρά παραλαβής και τελευταία φρεγάτα τύπου STANDARD του Πολεμικού Ναυτικού. Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Dok en Werfmaatschappij στο Fijenoord της Ολλανδίας στις 15 Νοεμβρίου 1980 και εντάχθηκε στη δύναμη του Ολλανδικού Ναυτικού στις 25 Νοεμβρίου 1982 με το όνομα «BLOYS VAN TRESLONG» (F-826).

H ύψωση της ελληνικής σημαίας έγινε στο DEN HELDER της Ολλανδίας στις 19 Νοεμβρίου 2004 με πρώτο Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Π. Παστουσέα ΠΝ. Έλαβε μέρος στην εκπαίδευση FOST στο PLYMOUTH της Αγγλίας τον Μάρτιο του 2005. Κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 28 Μαρτίου 2005.

fokas-ploio

Το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Ρίτσος»

Το πλοίο ονομάστηκε προς τιμή του Ανθυποπλοιάρχου Νικόλαου Ρίτσου. Στις 16 Νοεμβρίου 1912 συμμετείχε ως διοικητής λόχου πεζοναυτών του αγήματος αποβάσεως για την απελευθέρωση της Χίου, όπου πέθανε μαχόμενος κατά την επίθεση κατάληψης του όρους Αίπος.

ritsos-ploio

Το υποβρύχιο «Παπανικολής»

Το σημερινό υποβρύχιο «Παπανικολής» είναι το τρίτο στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού με αυτό το όνομα. Η ύψωση της ελληνικής σημαίας έγινε στις 2 Νοεμβρίου του 2010 στο Κίελο της Γερμανίας.

papanikolis-ploia

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ