Ελλαδα

Αλλάζει ο καιρός από την 28η Οκτωβρίου - Πτώση θερμοκρασίας έως και 7 βαθμούς

Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας με μπουφάν και μάσκα μπροστά από τη Βουλή
Με χειμωνιάτικα ρούχα από την 28η Οκτωβρίου - Πέφτει η θερμοκρασία © ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Καιρός - 28η Οκτωβρίου: Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς για την αλλαγή του σκηνικού και η πρόγνωση για αντικυκλώνα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την 28η Οκτωβρίου, με κύριο συστατικό τη μείωση της θερμοκρασίας ακόμη και επτά βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, «από την Εθνική εορτή και μετά, όλα τα νέα μας προγνωστικά δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 7 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα».

Όπως αναφέρει στην πρόγνωσή του για το news247.gr, «αυτό διακρίνεται άμεσα στο μετεώγραμμα της Αθήνας, όπου από ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και έτσι ο μήνας θα φύγει με θερμοκρασίες περί τους 20 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες. Πολύ πιο παραστατικά διακρίνεται η μεταβολή αυτή στο παρακάτω βίντεο που ακολουθεί. 

Αποκλίσεις θερμοκρασίας στα 850 hPa

» Σχετικά με τις βροχές, όπως διακρίνεται και στο μετεώγραμμα της Αθήνας δεν διακρίνονται αξιόλογα ύψη υετού μέχρι τις 6 Νοεμβρίου. Καλύτερα αυτό μπορούμε να το παρακολουθήσουμε στο βίντεο που ακολουθεί, όπου μπορούμε παράλληλα να διακρίνουμε και τον ισχυρότατο αντικυκλώνα (βαρομετρικό υψηλό) να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Κάποια αβαθή χαμηλά που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο και περνούν του ισχυρού αντικυκλώνα φαίνεται να καταφέρουν να προκαλέσουν τοπικά φαινόμενα, τα οποία όπως και αυτά του βορείου ρεύματος είναι κατά κανόνα ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως στα ανατολικά και τα νότια.

» Τις επόμενες μέρες που θα έχουμε και νεότερα στοιχεία θα μπορέσουμε να κάνουμε ανανέωση των μακροπρόθεσμων προγνώσεων δίνοντάς σας μια πληρέστερη εικόνα για την εξέλιξη του καιρού και όπως πάντα έγκυρη ενημέρωση», αναφέρει στην πρόγνωσή του ο Θοδωρής Κολυδάς.  

Καιρός: Η πρόγνωση από το Meteo και την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα (24/10)

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 27, στην Ήπειρο από 6 έως 26-27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 28-29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 27-29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27-28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 μποφόρ. Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24-25 βαθμούς.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά μετά το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 και στα Δωδεκάνησα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα νότια βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αρνιακός: ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.