Ελλαδα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για δύο μήνες λόγω επέκτασης του μετρό στο Γαλάτσι

Τα μέτρα που θα ισχύουν

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
© EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γαλάτσι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από λόγω των έργων για το μετρό - Θα διαρκέσουν δύο μήνες - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου στο Γαλάτσι λόγω εργασιών κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό.

Οι πέντε φάσεις των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προβλέπουν μεταξύ άλλων κλείσιμο δρόμων, ανώτατο όριο ταχύτητας, απαγόρευση προσπέρασης, όπως και της στάσης και στάθμευσης σε συγκεκριμένα σημεία.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Φάση 1

 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50μ. περίπου της Λ. Γαλατσίου και για μήκος 150μ. περίπου πριν την συμβολή της με την Λ. Βεΐκου/ Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Πρωτοπαπαδάκη.
 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50μ. περίπου της Λ. Γαλατσίου και για μήκος 15μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Βεΐκου/ Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50μ. περίπου της Λ. Πρωτοπαπαδάκη και για μήκος 150μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Βεΐκου/ Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό.
 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50μ. περίπου της Λ. Βεΐκου από το ύψος της οδού Αρτέμιδος έως το ύψος της οδού Ήρας με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη.
 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 4,50μ. περίπου της οδού Αγ. Γλυκερίας και για μήκος 30μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κυψέλη.
 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,25μ. περίπου της οδού Ιπποκράτους από το ύψος της οδού Αγ. Γλυκερίας έως την συμβολή της με την οδό Λυσίου με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.
 • Ολικός αποκλεισμός της οδού Λυσίου με εξαίρεση την χρήση από τους παρόδιους και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης από Λ. Γαλατσίου έως την οδό Ιπποκράτους.
 • Ολικός αποκλεισμός της οδού Αρτέμιδος με εξαίρεση την χρήση από τους παρόδιους και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης από Λ. Βεΐκου έως την οδό Μπουμπουλίνας.
 • Ολικός αποκλεισμός της οδού Εκάτης με εξαίρεση την χρήση από τους παρόδιους και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και σε μήκος 20μ. περίπου πριν και έως την Λ. Βεΐκου.
 • Χαρακτηρισμός ως αδιεξόδου της οδού Εκάτης και στο τμήμα αυτής από την εργοταξιακή κατάληψη έως την οδό Μπουμπουλίνας.

Φάση 2

 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50μ. περίπου της Λ. Πρωτοπαπαδάκη και για μήκος 150μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Βεΐκου/ Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό.
 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 6μ. περίπου της Λ. Βεΐκου από το ύψος της οδού Αρτέμιδος έως το ύψος της οδού Ήρας περίπου με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη.
 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50μ. περίπου της οδού Ιπποκράτους και για μήκος 70μ. περίπου μετά την συμβολή της με την οδό Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.
 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50μ. περίπου της οδού Προφήτη Ηλία και για μήκος 50μ. περίπου μετά την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.
 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50μ. περίπου της οδού Βενιζέλου από το ύψος της οδού Προφήτη Ηλία έως το ύψος της οδού Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αγ. Γλυκερίας.
 • Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Βενιζέλου και στο τμήμα αυτού που καθορίζεται από τα 50μ. περίπου πριν την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.
 • Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Βενιζέλου και στο τμήμα αυτού που καθορίζεται από τα 50μ. περίπου πριν την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.
 • Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Προφήτη Ηλία στην δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

Φάση 3

 • Σταδιακός αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας της οδού Αγ. Γλυκερίας με κατεύθυνση την Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη στο τμήμα από Ιπποκράτους και έως την συμβολή της με την Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη.
 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 6μ. περίπου της Λ. Γαλατσίου και για μήκος 50μ. περίπου πριν την συμβολή της με την Λ. Βεΐκου / Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Πρωτοπαπαδάκη.
 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 4μ. περίπου της Λ. Γαλατσίου και για μήκος 20μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Βεΐκου / Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
 • Ολικός αποκλεισμός του παράδρομου της Λ. Πρωτοπαπαδάκη από την οδό Προφήτη Ηλία έως την οδό Αγ. Γλυκερίας.
 • Χαρακτηρισμός ως μονοδρόμου της οδού Αγ. Γλυκερίας από Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη προς και έως Ελ. Βενιζέλου.

Φάση 4

 • Σταδιακός αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας της οδού Αγ. Γλυκερίας με κατεύθυνση την οδό Ελ. Βενιζέλου και για μήκος 30μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη.
 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 6μ. περίπου της Λ. Γαλατσίου και για μήκος 60μ. περίπου πριν και έως την συμβολή της με την οδό Αγ. Γλυκερίας/ Λ. Βεΐκου με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Πρωτοπαπαδάκη.
 • Χαρακτηρισμό ως μονοδρόμου της οδού Αγ. Γλυκερίας από Ελ. Βενιζέλου προς και έως Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη.
 • Απαγόρευση της δεξιάς στροφής από Λ. Γαλατσίου προς την οδό Αγ. Γλυκερίας.

Φάση 5

 • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50μ. περίπου της Λ. Πρωτοπαπαδάκη και για μήκος 80μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Βεΐκου / Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό.

Φάσεις 1,2,3,4,5

 • Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 50 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στον κόμβο Λ. Βεΐκου/ Αγ. Γλυκερίας - Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη και στο τμήμα αυτού που καθορίζεται από τα 300μ. έως τα 100μ. περίπου πριν την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης.
 • Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στον κόμβο Λ. Βεΐκου/ Αγ. Γλυκερίας - Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη και στο τμήμα αυτού που καθορίζεται από τα 100μ. περίπου πριν την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.
 • Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στον κόμβο Λ. Βεΐκου/ Αγ. Γλυκερίας - Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη και στο τμήμα αυτού που καθορίζεται από τα 300μ. περίπου πριν την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.
 • Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων επί της Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη στην δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στην περιοχή των έργων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό και επί της Λ. Βεΐκου στην δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στην περιοχή των έργων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Γλυκερίας.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ