Ελλαδα

Στα χέρια των Αρχών σπείρα που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες – Πώς δρούσε

Κέρδη εκατομμυρίων για τους δράστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλεκτρονικός υπολογιστής
© Unsplash/ Thomas Lefebvre

Αστυνομική επιχείρηση για κύκλωμα που έκανε ηλεκτρονικές απάτες - Εξαπάτησαν 262 άτομα – Σε δύο άξονες ο τρόπος δράσης

Στην εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε διαδικτυακά επιχειρηματίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση στήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων.

Σύμφωνα με τις Αρχές έως τώρα έχουν προσαχθεί επτά άτομα, ανάμεσά τους και τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας. Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την Αστυνομία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το modus operandi της σπείρας

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η σπείρα δρούσε ως εξής: οι ύποπτοι εμφανίζονταν ως επιχειρηματίες σε άλλους επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα και είχαν καταφέρει να αποκομίσουν 2 εκατ. ευρώ. Εξαπάτησαν 262 άτομα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν ένα τηλεφωνικό κέντρο που είχαν στήσει στο Ζευγολατιό και επικοινωνούσαν με επιχειρηματίες εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για υπηρεσίες. Στη συνέχεια, με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών των θυμάτων.

Σε άλλες περιπτώσεις επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με επιχειρήσεις, προέβαιναν σε παραγγελίες προϊόντων και με πλαστά παραστατικά έπειθαν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων πως η μεταφορά χρημάτων είχε γίνει. Οι δράστες παραλάμβαναν κανονικά τα προϊόντα και έπειτα εξαφανίζονταν.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, Καθημερινή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ