Ελλαδα

Επεισοδιακή γέννα για 40χρονη στο Ηράκλειο - Πήγε στην κλινική αλλά γέννησε στο ασθενοφόρο

Ο τοκετός στην παραλιακή λεωφόρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεογέννητο βρέφος στα χέρια ιατρικού προσωπικού ετοιμάζεται να ζυγιστεί
Πρώτη αγκαλιά για νεογέννητο βρέφος μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ © Unsplash / Christian Bowen

Κρήτη: Γέννα 40χρονης μέσα σε ασθενοφόρο - Η γέννηση ενός υγιέστατου κοριτσιού στην άκρη δρόμου του Ηρακλείου

Μία 40χρονη γυναίκα αγκάλιασε για πρώτη φορά το νεογέννητο κοριτσάκι της μέσα σε ασθενοφόρο, όπου και γέννησε, καθώς δεν πρόλαβε να πάει στο μαιευτήριο του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η γυναίκα το πρωί είχε ενοχλήσεις και επισκέφτηκε τη γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου. Εκεί οι γιατροί την καθησύχασαν και της είπαν να γυρίσει στο σπίτι, καθώς δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα να υποδεχθεί το νέο μέλος της οικογένειάς της. Λίγη ώρα αφότου γύρισε στο σπίτι, έσπασαν τα νερά. Γρήγορα έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά και διασώστες με τη γιατρό, που παρέλαβαν την έγκυο για να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. 

Στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου η γιατρός, Μάγδα Ζεάκη, με τη διασώστρια, Ελευθερία Ματζουρανάκη, έβλεπαν πια το κεφαλάκι του μωρού και αμέσως δόθηκε εντολή να σταματήσει το ασθενοφόρο και να ξεκινήσει ο τοκετός. Τηρώντας όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα, ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3.300 γρ ήρθε στον κόσμο. Μαζί, καθόλη τη διάρκεια του ...διαφορετικού τοκετού ήταν ο πατέρας του βρέφους.

Αμέσως μετά τη γέννα, η μητέρα και μωρό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ