Ελλαδα

bluegr Hotels & Resorts: Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί βασική στρατηγική προτεραιότητα

Και αναπόσπαστο κομμάτι των αξιών και της φιλοσοφίας της

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 844
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Minos Palace

bluegr: Η στρατηγική της για την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα χωρίζεται σε τέσσερις στρατηγικούς πυλώνες –Βιώσιμο Μέλλον, Αλληλεγγύη & Εθελοντισμός, Πολιτιστική Κληρονομιά και Περιβαλλοντική Συνείδηση

Δρώντας πάντοτε με ήθος και υπευθυνότητα, και υπό το δημιουργικό όραμα της Τζίνας Μαμιδάκη, η bluegr συμβάλλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον εμπνέοντας τις μελλοντικές γενιές. Η στρατηγική της για την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα χωρίζεται σε τέσσερις στρατηγικούς πυλώνες –Βιώσιμο Μέλλον, Αλληλεγγύη & Εθελοντισμός, Πολιτιστική Κληρονομιά και Περιβαλλοντική Συνείδηση– και περιγράφει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρωτοβουλιών για ηθικές, υπεύθυνες και βιώσιμες επιχειρπματικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων και διαδικασιών μέτρησης και αναφοράς των αποτελεσμάτων.

Με ξενοδοχεία σε μοναδικές τοποθεσίες σε Κρήτη - Minos Beach art hotel, μέλος των Design Hotels, Minos Palace hotels & suites και Candia Park village, Αθήνα - Life Gallery athens hotel, και Ρόδο - Sunprime Miramare, η bluegr προσφέρει πολυτελή διαμονή, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις και αυθεντικές εμπειρίες. Πολιτισμός και φιλοξενία είναι έννοιες αλληλένδετες, ριζωμένες στο DNA της bluegr και υπηρετούνται πιστά με αριστεία, καθοδηγούμενοι από θεμελιώδεις αξίες, όπως αυθεντικότητα, σεμνότητα και πάθος.

Ηθικό Επιχειρείν. Με επίκεντρο της λειτουργίας της τις αξίες του ήθους, του πάθους, της δικαιοσύνης, η bluegr γίνεται πρεσβευτής της ελληνικής κουλτούρας, αλλά και του ελληνικού φυσικού πλούτου, ενώ υιοθετώντας τις πρακτικές του Ηθικού Επιχειρείν δεσµεύεται να λειτουργεί µε ακεραιότητα και σεβασµό προς όλους τους ενδιαφερόµενους φορείς (ένοικοι, εργαζόµενοι, προµηθευτές, τοπική κοινωνία, τράπεζες και χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα, κυβερνητικές και τοπικές αρχές κ.ά.).

bluegr Hotels & Resorts

Καινοτοµία και Εξωστρέφεια. Εξίσου σηµαντικούς πυλώνες της εταιρίας αποτελούν η καινοτοµία και η εξωστρέφεια. Αναζήτηση νέων προκλήσεων, αξιοποίηση της τεχνολογίας, φρέσκιες ιδέες και προτάσεις, πάντα µε τη διατήρηση της αυθεντικότητας και της ελληνικής φιλοξενίας. Αναφορικά µε την εξωστρέφεια, η οµάδα της bluegr καταστρώνει συνεχώς σχέδια επιχειρησιακής ανάπτυξης που αφορούν εξωτερικές συνεργασίες και χρηµατοδοτούµενα projects, φροντίζοντας, παράλληλα, µέσα από το έργο της να διαδίδει αρχές και καλές πρακτικές.

Υπεύθυνο Επιχειρείν και Κοινωνική δράση. Η bluegr πιστεύει ότι η πραγµατική επιτυχία σε βάθος χρόνου είναι άµεσα συνυφασµένη µε την εµπιστοσύνη των εργαζοµένων, των επισκεπτών, της τοπικής κοινότητας, υιοθετώντας στο πλαίσιο αυτό πρακτικές Υπεύθυνου Επιχειρείν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η εταιρία διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων, καθώς και ετήσια Εβδοµάδα Εθελοντισµού τον Οκτώβρη. Με αρωγό το Ίδρυµα Γεωργίου & Αριστέας Μαµιδάκη, στηρίζει και προωθεί την πολιτιστική κληρονοµιά, τη σύγχρονη τέχνη, τη µετάδοση γνώσης και την αέναη παιδεία, δηµιουργώντας έναν ξεχωριστό «δεσµό» µε τις τοπικές κοινότητες, τους επισκέπτες µας και ειδικότερα µε τη νέα γενιά. Σε συνεργασία µε φορείς και οργανισµούς πραγµατοποιούµε, µεταξύ άλλων, αιµοδοσίες, καθαρισµούς δασικών εκτάσεων, θαλάσσιων ακτών και βυθού, και εκπαιδεύσεις σε σχολεία της τοπικής κοινωνίας για θέµατα προστασίας του περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονοµιάς.

bluegr Hotels & Resorts

Υπεύθυνο Επιχειρείν και Περιβάλλον. Σεβόµενη απόλυτα το περιβάλλον, η bluegr ενσωµατώνει πρακτικές κυκλικής οικονοµίας, υπεύθυνης διαχείρισης αποβλήτων και νερού. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, η εταιρία έχει καταργήσει τα πλαστικά προϊόντα κατά 80% στις εγκαταστάσεις της και χρησιµοποιεί 100% βιοδιασπώµενα προϊόντα υγιεινής.
Βιωσιµότητα: Ευθυγράµµιση µε τους στόχους SDG του ΟΗΕ, Αρχές του UNGC, Μοντέλο Αριστείας EFQM. Στα πλαίσια της Βιωσιµότητας, η bluegr ενισχύει το µοντέλο βιώσιµης ανάπτυξης και µεταξύ άλλων συµβάλλει στην επίτευξη του 8ου στόχου βιώσιµης ανάπτυξης - SDG (καλές θέσεις εργασίας και οικονοµική ανάπτυξη) της ατζέντας 2030 του ΟΗΕ. Από το 2016 υποστηρίζει το Οικουµενικό Σύµφωνο του ΟΗΕ (UNGC), υιοθετώντας τις 10 αρχές του σχετικά µε ανθρώπινα δικαιώµατα, όπως την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέµηση της διαφθοράς. Επιπλέον, από την ίδια χρονιά εφαρµόζει το Μοντέλο Επιχειρηµατικής Αριστείας EFQM, ένα παγκόσµιο πρότυπο που τονίζει το ρόλο του οργανισµού ως υπεύθυνου µέλος της κοινότητας, υιοθετώντας την ηθική προσέγγιση ως τον καλύτερο τρόπο εξυπηρέτησης των µακροπρόθεσµων συµφερόντων των ενδιαφεροµένων µερών τους.

Με αυτές και µε άλλες δράσεις η bluegr δεσµεύεται να συνεχίσει να προάγει την αειφορία τόσο του τουρισµού όσο και της χώρας µας. Κλείσε τη διαµονή σου σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία και γίνε συµµέτοχος στην ενεργή δράση βιώσιµης ανάπτυξης. Και να θυµάσαι. Όπως έχει πει ο Αριστοτέλης «οι µεγαλύτερες αρετές είναι εκείνες που είναι οι πιο χρήσιµες στους άλλους ανθρώπους».

www.bluegr.com
FB: bluegr Hotels and Resorts
Insta: @bluegr_hotels_and_resorts

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ