Ελλαδα

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μαξίμου

Η πλήρης ατζέντα που θα τεθεί επί τάπητος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kysea.jpg
ΚΥΣΕΑ © EUROKINISSI ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Η πλήρης ατζέντα συζήτησης - Τα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό

Σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, από εδώ και πέρα το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάζει με μεγαλύτερη συχνότητα από εδώ και πέρα, ίσως και μηνιαίως, και όχι μόνο ad hoc.

Με σταθερές τις τουρκικές προκλήσεις και απειλές σε καθημερινή πλέον βάση, το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει τόσο για τις τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία όσο και για την πρόσφατη συμφωνία Τουρκίας-Κυβέρνησης Τρίπολης στη Λιβύη για εκμετάλλευση της λιβυκής ΑΟΖ από εταιρίες της γείτονος.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να ενημερώσει για τα νέα δεδομένα, έχοντας επιστρέψει πρόσφατα και από το Κάιρο. Εκεί συζήτησε αναλυτικά τα σενάρια και την κάθε πιθανότητα αντίδρασης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Ως προς τα εθνικά ζητήματα, την ενημέρωση θα αναλάβει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Βασικό θέμα στην ατζέντα θα είναι το μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος θα αναλάβει την ενημέρωση για τις διαδικασίες επέκτασης και αναβάθμισης του φράχτη και των μέσων προστασίας στο Έβρο.

Ταυτόχρονα, θα συζητηθούν και οι θαλάσσιες διαδρομές που χρησιμοποιούνται από τους διακινητές αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης των κυκλωμάτων διακινητών μεταναστών που συμπλέκονται με ΜΚΟ, οι οποίες διαδραματίζουν ύποπτο ρόλο.

Τέλος, την ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος ΑΙΓΙΣ για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας και για τις διαδικασίες προμήθειας 7 Canadair τα επόμενα χρόνια, θα αναλάβει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY