Ελλαδα

Οι διασωθέντες από το ναυάγιο της Λέσβου κατέθεσαν ότι τους συνόδευαν τουρκικά αλιευτικά

Τι είπαν στο λιμενικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι διασωθέντες από το ναυάγιο της Λέσβου κατέθεσαν ότι τους συνόδευσαν τουρκικά αλιευτικά
Έρευνες στη Λέσβο για την αναζήτηση αγνοουμένων έπειτα από το πολύνεκρο ναυάγιο © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Ναυάγιο στη Λέσβο: Τουρκικά ψαράδικα συνόδευαν τη λέμβο με τους μετανάστες στα ελληνικά ύδατα.

Συμμετοχή της Τουρκίας προκύπτει από τις καταθέσεις των μεταναστών του ναυαγίου της ΛέσβουΌπως ανέφεραν οι μετανάστες στις καταθέσεις τους στο λιμενικό, το σκάφος το συνόδευαν τουρκικά αλιευτικά από τη στιγμή που ξεκίνησαν από το Αϊβαλί μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα της Λέσβου.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων μεταναστών μετά τα δύο θανατηφόρα ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα.

Στο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 18 άνθρωποι, 16 γυναίκες, ένας άνδρας και ένα αγόρι περίπου 15 ετών. Εκτιμάται ότι στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 40 άτομα, τα οποία είχαν αναχωρήσει από την περιοχή του Αγιασμάτ, κοντά στο Αϊβαλί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σήμερα, δύο ημέρες μετά το ναυάγιο, εντοπίστηκαν ακόμη τρεις άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωθέντων στους 28.

Tο σκάφος με τους μετανάστες στη Λέσβο βυθίστηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στη Θερμή, ενώ στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι, που έφταναν τα 7 μποφόρ.

Η Ισμαχα, πρόσφυγας από τη Σομαλία, ανέφερε πως «το πιο δύσκολο είναι όταν βλέπεις κάποιον στη θάλασσα να ουρλιάζει, να πεθαίνει και να μην μπορείς να κάνεις κάτι για να τον σώσεις. Αυτό είναι το χειρότερο». Συνεχίζοντας ανέφερε πως «οι σοροί ήταν σχεδόν πάνω μου και σκεφτόμουν πως εγώ θα είμαι η επόμενη».

5 σορούς εντόπισε η ΕΜΑΚ στα Κύθηρα - Συγκλονίζουν οι γυναίκες που σώθηκαν στη Λέσβο | OPEN TV

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ