Ελλαδα

Ο καιρός σήμερα

Βροχερός με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
77339-155826.jpg

Τα «δόντια» του μας δείχνει ο καιρός με σημαντική επιδείνωση, η οποία θα συνοδεύεται με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πιθανώς χαλαζοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά και σταδιακά στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες αναμένεται σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική, νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Και η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: στα νοτιά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ