Ελλαδα

Στο φως ιδιόχειρο σημείωμα του Άκη Τσοχατζόπουλου - «Δέχθηκα απειλές για να σιωπήσω»

Γιατί όρισε αποκλειστικό κληρονόμο τον γιο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άκης Τσοχατζόπουλος
Άκης Τσοχατζόπουλος © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Άκης Τσοχατζόπουλος: Το σημείωμα με αναφορά σε απειλές, η τρίτη διαθήκη και το όραμα για τον γιο του. 

Νέα στοιχεία για τα σημειώματα, τα ηχητικά και τις διαθήκες που άφησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, βρίσκουν το φως της δημοσιότητας σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. 

Η εκπομπή «Mega Καλημέρα» έδωσε στη δημοσιότητα ιδιόχειρο σημείωμα του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο οποίο γράφει: «Kαι αντίπαλοι, εξόντωση φυσική, πολιτική, προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή και οικονομική καταστροφή. Δέχθηκα απειλές όλα αυτά τα χρόνια για εμένα και τα μέλη της οικογένειας μου, για να κρατήσω το στόμα μου κλειστό».

Η δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Έλενα Τσότσου, μίλησε στην εκπομπή και εξήγησε γιατί ο πρώην υπουργός όρισε ως αποκλειστικό του κληρονόμο τον γιο τους. «Πίσω από αυτή την αλλαγή δεν κρύβεται καμία πρόθεση να αποκλείσει τη σύζυγό του, την οποία και υπεραγαπούσε. Ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτό το σκεπτικό ήταν γιατί είχε μία τελευταία βούληση, ένα τελευταίο όραμα, το οποίο είναι η ίδρυση του ”Ιδρύματος Α. Τσοχατζόπουλο” και ο γιος του είναι ο καθοριστικός παράγοντας στη δημιουργία αυτού του Ιδρύματος».

Στις αρμόδιες αρχές κατατέθηκε το αίτημα να ανοιχτεί και η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία αναμένεται να φέρει εξελίξεις, καθώς διαρρέεται ότι σε αυτή «φωτογραφίζει ή αναφέρεται ξεκάθαρα σε πρόσωπα και υποθέσεις». 

Ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής, είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες: «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έλεγε ότι φορτώθηκε ευθύνες που δεν είχε, του πολιτικού, κοινωνικού και επαγγελματικού βίου της χώρας. Η τρίτη διαθήκη συνοδεύεται από ένα μεγάλο οπτικοακουστικό υλικό, έχουμε επιστολές με πρόσωπα, ημερομηνίες και αριθμούς» αναφέρει ο δικηγόρος της χήρας του πρώην υπουργού και προσθέτει: «Καταγγέλλονται μέσα από την τρίτη διαθήκη αρκετά αδικήματα, τόσο οικονομικά όσο και ποινικά. Η κ. Tσοχατζοπούλου έχει δηλώσει πως θα εκχωρήσει τις πληροφορίες και τους αριθμούς των θυρίδων. Ο Άκης πάντα υποστήριζε πως δεχόταν απειλές και εκβιασμούς με κίνδυνο της συζύγου και του παιδιού του» προσθέτει ο κ. Αλεξανδρής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ