Ελλαδα

Νέα επιμορφωτικά προγράμματα Ψυχοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 15 Οκτωβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προγραμματίζει στη νέα ακαδημαϊκή περίοδο, δύο νέα προγράμματα με γνωστικά αντικείμενα την Ψυχοθεραπεία και την Ειδική Αγωγή.
© EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προγραμματίζει στη νέα ακαδημαϊκή περίοδο, δύο νέα προγράμματα με γνωστικά αντικείμενα την Ψυχοθεραπεία και την Ειδική Αγωγή.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του τον προγραμματισμό δύο νέων προγράμματων με γνωστικά αντικείμενα την Ψυχοθεραπεία και την Ειδική Αγωγή, στη νέα ακαδημαϊκή περίοδο.

Τα προγράμματα αυτά είναι μοριοδοτούμενα και απευθύνονται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους φοιτητές ΑΕΙ.

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος είναι ο Δρ. Γιάννης Παπαδάτος, Ομότιμος Καθηγητής, Ε.Κ.Π.Α.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει: Ο σημερινός πολιτισμός και οι αντιφάσεις της κοινωνικής ζωής δημιουργούν συχνά προσωπικά αδιέξοδα. Το άγχος, οι φοβίες, οι απογοητεύσεις ανατρέπουν την βιοψυχοκοινωνική ισορροπία του ατόμου προκαλώντας ψυχικά προβλήματα.

Η σύγχρονη ψυχοθεραπεία αποτελεί την εκτενέστερη, πληρέστερη και βαθύτερη μέθοδο κατανόησης σκέψεων, συναισθημάτων, επιθυμιών και πράξεων. Ακόμη, μελετά τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, αποσκοπώντας στην επίτευξη της ψυχικής ισορροπίας και στη βελτίωση της ατομικής ευεξίας.

Η Ειδική Αγωγή αποτελεί προτεραιότητα στο εκπαιδευτικό σύστημα κάθε δημοκρατικής κοινωνίας στον 21ο αιώνα. Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Πολιτεία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην Ειδική Αγωγή. Επιπρόσθετα, πρόκειται για μια εξειδίκευση το αντικείμενο της οποίας εκτείνεται πέραν της εκπαίδευσης.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 15 Οκτωβρίου 2022.

Πληροφορίες: 2103642771, 2103642778 και www.spedu.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ