Ελλαδα

«Θέμα χρόνου» οι συλλήψεις για τη δολοφονία του 68χρονου επιχειρηματία στην Ηλεία

Πληροφορίες για προσπάθεια παραπλάνησης της αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σπίτι όπου βρέθηκε δολοφονημένος ο 68χρονος επιχειρηματίας στην Ηλεία
Δολοφονία 68χρονου επιχειρηματία στην Ηλεία © ileialive

Δολοφονία 68χρονου επιχειρηματία στην Ηλεία: Τα ευρήματα του ιατροδικαστή, το κίνητρο του εγκλήματος και οι αντιφάσεις σε καταθέσεις.

Θέμα χρόνου θεωρείται για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη του δράστη ή των δραστών για τη δολοφονία του 68χρονου επιχειρηματία από την Ηλεία, που εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι όπου διέμενε, πίσω από το ελαιοτριβείο που διατηρούσε με τον αδελφό του, ο οποίος ήταν και το πρόσωπο που τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και κάλεσε τις αρχές το βράδυ της Δευτέρας (19/9).

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, ο αδελφός του θύματος και ο γιος του, ενημέρωσαν την Αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο μαζί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο όμως δεν παρέλαβε την σορό του άτυχου άνδρα, μέχρι και χθες το πρωί όταν στο σπίτι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 68χρονος, έφτασε ο Ιατροδικαστής Πατρών, Ανδρέας Γκότσης προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια θανάτου του. Από τη νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι το θύμα έφερε 40 τραύματα από θλον και τέμνον όργανο, συνθέτοντας ένα σκηνικό εγκλήματος απίστευτης αγριότητας ενώ ως επίσημη αιτία θανάτου αναφέρονται οι κακώσεις κεφαλής και αυχένα. 

Δολοφονία 68χρονου επιχειρηματία στην Ηλεία: Δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης ή ληστείας

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», από τα 40 συνολικά τραύματα που έφερε το θύμα σε όλο το κεφάλι, τουλάχιστον τα μισά ήταν εμφανή ενώ με βάση τα έως τώρα ευρήματα, δεν υπάρχουν ενδείξεις πάλης παρά μόνο κάποια μικρά σημάδια στα χέρια, γεγονός που φανερώνει πως ο 68χρονος πιθανώς να ξαφνιάστηκε από την επίθεση που δέχθηκε και έκανε μια μικρή απέλπιδα προσπάθεια να προστατεύσει τον εαυτό του. Παράλληλα, το γεγονός πως στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης, οδηγεί τους Αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν η ληστεία αφού από το σπίτι δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή έχουν εστιάσει στα άτομα του κοντινού του περιβάλλοντος.

Εφύρα: Εικόνες από το σπίτι που βρέθηκε νεκρός ο 68χρονος

Δολοφονία 68χρονου επιχειρηματία στην Ηλεία: Οι αντιφάσεις στις καταθέσεις

Η Αστυνομία από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, έχει συλλέξει αρκετές μαρτυρίες και καταθέσεις ατόμων από το οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον του θύματος, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του που τον βρήκε νεκρό μαζί με τον γιο και τη γυναίκα του, προκειμένου να αναφέρουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση, αφού ούτε το αντικείμενο από το οποίο φέρεται να προήλθε ο θάνατος του 68χρονου, βρέθηκε στο σπίτι ή στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μάλιστα, δυο από τους πολλούς που κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» υπέπεσαν σε αντιφάσεις για τις συνθήκες θανάτου του 68χρονου και γι’ αυτό η εξιχνίαση της υπόθεσης και ο εντοπισμός του δράστη ή των δραστών θεωρείται θέμα χρόνου.

«Ένας από τους πολλούς που εξετάσθηκαν μάλλον υπέπεσε στο μοιραίο λάθος και σύντομα το αστυνομικό θρίλερ της δολοφονίας του 68χρονου στην Εφύρα θα λάβει τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά, αξιόπιστη αστυνομική πηγή, προσθέτοντας πως υπήρξε άτομο που προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές.

Εφύρα - Εικόνες από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο 68χρονος

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής όπου έγινε το έγκλημα, ο 68χρονος επιχειρηματίας ζούσε μια ήρεμη ζωή χωρίς να ενοχλεί κανέναν, έχοντας επιλέξει τα τελευταία χρόνια να ζει περισσότερο μοναχικά χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν ήταν κοινωνικός ή ότι είχε έρθει σε ρήξη με κάποιον συγχωριανό του για επαγγελματικούς, οικονομικούς ή άλλους λόγους. Ο 68χρονος τα τελευταία 20 χρόνια είχε επιστρέψει στην Ηλεία από τη Σουηδία όπου ζούσε και εργαζόταν και έμενε στο οίκημα πλησίον του ελαιοτριβείου. Στο παρελθόν είχε παντρευτεί, όμως είχε χωρίσει ενώ είχε τρία αδέλφια. Το τελευταίο διάστημα είχε κάποια προβλήματα υγείας, τα οποία τον είχαν επηρεάσει ψυχολογικά. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ