Ελλαδα

Τοκογλύφοι απήγαγαν 23χρονο που τους χρωστούσε χρήματα και τον βασάνισαν

Το χρονικό της υπόθεσης στη Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. με κορδέλα έχει αποκλείσει σημείο στο κέντρο της Αθήνας
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Θεσσαλονίκη: Απαγωγή 23χρονου από τοκογλύφους - Η επιχείρηση των αρχών και τα ποσά που ζητούσαν από το θύμα

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μετά την εξιχνίασή της η υπόθεση απαγωγής ενός 23χρονου στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός άνδρας απήχθη από τοκογλύφους, στους οποίους χρωστούσε χρήματα και βασανίστηκε από τους δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς τη στιγμή που λάμβαναν τα λίτρα που είχαν ζητήσει για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τον περασμένο Ιούνιο ένας από τους συλληφθέντες για την απαγωγή, ηλικίας 21 ετών, εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανάγκη του παθόντα και κατόπιν διαμεσολάβησης του 21χρονου συνεργού του, συμφώνησε σε δύο περιπτώσεις να του δανείσει τα χρηματικά ποσά των 1.000 και 2.650 ευρώ, με την τοκογλυφική απαίτηση να του επιστρέψει μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα χρηματικά ποσά των 3.000 και 7.800 ευρώ αντίστοιχα. Ο νεαρός δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των ποσών και τότε άρχισε να δέχεται απειλές. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/9) ο 21χρονος συλληφθείς με τον 24χρονο συνεργό του προσέγγισαν τον παθόντα έξω από την οικία του και τον απήγαγαν. Τον έβαλαν σε όχημα με οδηγό έναν 25χρονο, τον οδήγησαν στην περιοχή της Πυλαίας, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιού, ο 21χρονος απαίτησε την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ, αλλά εκείνος δεν διέθετε το ποσό. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες κατά τη διάρκεια προκαθορισμένη συνάντηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Τρίτης (14/9), όπου προσήλθαν ο 21χρονος με τον 30χρονο προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν ποσό. 

  • Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην κατοχή του 21χρονου, καθώς και σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ,
  • το κλειδί του αυτοκινήτου του παθόντα,
  • ένα αεροβόλο όπλο,
  • δέκα αμπούλες αερίου και 500 βολίδες αεροβόλου,
  • φυσίγγια πυροβόλου και πολεμικού όπλου,
  • μικροποσότητα κοκαΐνης και
  • μία ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ