Ελλαδα

Καιρός: Έρχεται αυγουστιάτικο Σαββατοκύριακο

Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Έρχεται αυγουστιάτικο Σαββατοκύριακο
Παραλία © EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Καλοκαιρινό σκηνικό το Σαββατοκύριακο με 35άρια.

Βελτιώνεται ο καιρός τα επόμενα 24ωρα μετά την «μίνι» κακοκαιρία που επικράτησε σε πολλές περιοχές της χώρας τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα κυμανθεί σε επίπεδα Αυγούστου, με τον υδράργυρο να δείχνει μέχρι 35 βαθμούς.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Τις επόμενες ώρες θα υποχωρήσουν και οι άνεμοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της Τετάρτης ήταν ιδιαίτερα έντονοι. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 118 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου και τα 114 km/h στο Πόρτο της Τήνου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 32 με 34, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Στο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ