Ελλαδα

Πήγε να ρωτήσει γιατί δεν μπήκε η σύνταξη και της είπαν ότι έχει πεθάνει

Πρωτοφανές περιστατικό στη Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πήγε να ρωτήσει γιατί δεν μπήκε η σύνταξη και της είπαν οτι έχει πεθάνει
ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Καταγγελία - Θεσσαλονίκη: Δεν πήρε τη σύνταξή της επειδή το ΙΚΑ την θεωρεί νεκρή.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό κατήγγειλε στο Mega το πρωί της Δευτέρας ηλικιωμένος άνδρας, η σύζυγος του οποίου ανακηρύχθηκε νεκρή από το ΙΚΑ ενώ ζει κανονικά. Όπως είπε ο Χαράλαμπος Μυλωνίδης, η γυναίκα του πήγε να ρωτήσει γιατί δεν της είχε καταβληθεί η σύνταξη από το ΙΚΑ και τότε ο υπάλληλος την ενημέρωσε πως έχει πεθάνει και ότι θα έπρεπε να επιστρέψει και τρεις μήνες.

«Πήγαμε στο ATM στις 31 Αυγούστου και πήγε η γυναίκα μου να πάρει τη σύνταξη και δεν είχε μπει. Πάει στο ΙΚΑ της Δράμας να ρωτήσει για ποιον λόγο δεν μπήκε η σύνταξη και της απάντησαν ότι η κ. Μυλωνίδου είναι νεκρή εδώ και 3 μήνες. Άνοιξε το κομπιούτερ η υπάλληλος, ενώ η γυναίκα μου ήταν παρούσα, και της είπαν ότι θα επιστρέψει και τρεις μήνες σύνταξης πίσω, ότι παράνομα εισέπραξαν τη σύνταξη οι κληρονόμοι. Δεν υπάρχει συνωνυμία, η γυναίκα μου άρχισε να κλαίει», είπε αρχικά.

«Τη Δευτέρα πήγα στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας Θεσσαλονίκης και ο υπάλληλος είπε ότι έγινε λάθος από έναν δήμο της Ελλάδος. Τι δουλειά έχει ένας δήμος από την Πελοπόννησο ή τον Έβρο; Ακόμα τη θεωρούν νεκρή», συμπλήρωσε.

Η κ. Πόπη μίλησε αυτοπροσώπως. «Εγώ είμαι η νεκρή και είμαι σε σοκ αυτή τη στιγμή. Το δημαρχείο έστειλε έναν κωδικό στο ΙΚΑ, το ΙΚΑ δεν διασταύρωσε ότι δεν υπάρχει πιστοποιητικό θανάτου μου; Και καλά, οι τρεις συντάξεις, γιατί δεν βάλανε και τα έξοδα κηδείας; Είχα σκοπό να πάω να κάνω και κόλλυβα να τους πάω! Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου, είναι κωμικοτραγικό. Την ημέρα που το έμαθα έκανα τα 3μηνα του πεθερού μου», είπε.

«Μου είπαν πως κάνουν τις ενέργειες. Εάν στο τέλος του μήνα δεν πάρω τη σύνταξή του, θα κάνω αγωγή. Δεν απαντούν ποτέ και κανείς στα τηλέφωνα, για να μας πουν τι γίνεται», κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ