Ελλαδα

Ιός Δυτικού Νείλου: Στα 160 τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιός Δυτικού Νείλου - Κουνούπι
Ιός Δυτικού Νείλου - Κουνούπι © Pixabay / lksuperboy

Ιός Δυτικού Νείλου: Τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, τα στατιστικά και η γεωγραφική κατανομή. 

Στα 160 έφτασαν τα εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχουν διαγνωστεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 37 νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί 14 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 74 ετών. Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας

Από τα 160 συνολικά κρούσματα, τα 98 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 62 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (πχ εμπύρετο νόσημα) ή/δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

ios_dytikou_neilou

Ιός του Δυτικού Νείλου: Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Την περίοδο 2022, μέχρι τις 06/09/2022, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Τρικάλων και Λάρισας. Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας).

ios_dytikou_neilou2
ios_dytikou_neilou3

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ