Ελλαδα

Νεκρό βρέφος στη Νίκαια: Αναφορά χαρακτήριζε τη νοσηλεύτρια «επικίνδυνη»

Νέα στοιχεία για την υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποδαράκια βρέφους που βρίσκεται σκεπασμένο με σεντόνι σε καλάθι
Νεκρό βρέφος στη Νίκαια (φωτογραφία αρχείου) © Pixabay / esudroff

Νεκρό βρέφος στη Νίκαια: Η καταγγελία της μητέρας για τον ρόλο της νοσηλεύτριας και η αναφορά της κλινικής

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη γέννηση του νεκρού βρέφους στη Νίκαια. Οι γονείς του μωρού κατήγγειλαν ότι νοσηλεύτρια δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή στη γυναίκα που ετοιμαζόταν να φέρει στο κόσμο το παιδί της, με συνέπεια το μωρό να πεθάνει ενώ βρισκόταν στην κοιλιά της μητέρας του, αλλά και ότι υπήρξε δραματική καθυστέρηση στο να υποβληθεί σε καισαρική τομή. 

Σύμφωνα με το Mega, εις βάρος της νοσηλεύτριας υπήρξε αναφορά στην οποία αναφερόταν ότι η εν λόγω εργαζόμενη «θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών, των εμβρύων και των νεογνών». 

«Η εν λόγω νοσηλεύτρια θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών, των εμβρύων και των νεογνών που νοσηλεύονται στην κλινική μας. Δεν διαθέτει ούτε τις γνώσεις, ούτε τη διάθεση που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει στην επίβλεψη του τμήματος Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή της πριν βιώσουμε ξανά τέτοια τραγικά συμβάντα» γράφει η αναφορά της μαιευτικής – γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Νίκαιας, σύμφωνα με το MEGA. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής με την προϊστάμενη μαία, υποστηρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν επισημάνει την ανεπάρκεια της νοσηλεύτριας.

«Η συγκεκριμένη κυρία ήταν πριν κάτι μήνες στα επείγοντα και την απομάκρυναν σαν ακατάλληλη. Είχαν ζητήσει μάλιστα να φύγει από το νοσοκομείο», λέει ο πατέρας του νεκρού βρέφους, Κωνσταντίνος Κόντος. «Το αγόρι μου, εγώ θα βρω δικαιοσύνη για εσένα στο όνομά σου. Αλλά ας είναι το τελευταίο παιδί», ανέφερε ο πατέρας. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ και έχει ζητηθεί η άμεση απομάκρυνση της νοσηλεύτριας που εμπλέκεται στο συμβάν.

Νεκρός βρέφος στη Νίκαια: Τι καταγγέλλει η μητέρα - Το χρονικό 

Την περασμένη Δευτέρα η 38χρονη Κωνσταντίνα Κόντου έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο της Νίκαιας για να γεννήσει και όπως καταγγέλλει έμεινε επί 1,5 ώρα μόνη της με αφόρητους πόνους και αιμορραγία. Η ίδια υποστηρίζει ότι είχε ζητήσει από τη νοσηλεύτρια που βρισκόταν στο τμήμα γυναικολογικής να φωνάξει τη γιατρό, κάτι που όπως φαίνεται τελικά δεν συνέβη. Η μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ενώ διενεργείται νεκροτομή για να διαλευκανθούν τα αίτια θανάτου του εμβρύου.

«Είναι δύσκολο και εύχομαι να μην το ζήσει ξανά καμία μανούλα στον κόσμο» είπε η κ. Κόντου στο Mega και την εκπομπή Live News. «Εγώ ήρθα τη Δευτέρα για πρόκληση τοκετού, είχα μπει στο μήνα μου. Το παιδάκι μου ήταν μεγάλο σε κιλά και μπήκαμε με πρόκληση. Κάνω εισαγωγή, μπαίνω στο δωμάτιο, έρχονταν ανά διαστήματα για να μου κάνουν κολπική εξέταση και να δουν τη διαστολή του τραχήλου. Τελευταία φορά που ήρθε γιατρός ήταν 11 το βράδυ», λέει.

Η κ. Κόντου περιέγραψε όσα συνέβησαν την ημέρα που έχασε το παιδί της: «Γύρω στις 3 ήρθε μία μαία να μου κάνει κολπική εξέταση, είχα ήδη αίμα. Στις 3:10 με πιάνει έντονος πόνος. Εκείνη την ώρα πέρασε η νοσηλεύτρια και την ενημερώνω πως δεν είμαι καλά, πονάω, πως έχω έντονο πέτρωμα. Αδιαφόρησε. Έφυγε. Περίμενα να εμφανιστεί. Δεν μπορούσα να κουνηθώ, ούτε το χέρι μου να σηκώσω. Δεν άντεχα τον πόνο, υπέφερα. Δεν πέρναγε κανένας να με βοηθήσει. Στις 4:45 έφερε το σώμα μου δίπλα στο κομοδίνο, πήρα το κινητό μου και τηλεφώνησα στη γιατρό μου και της λέω: έχω αυτό και αυτό, πονάω, έχω πέτρωμα, ενημέρωσα μία νοσηλεύτρια. Μπαίνει καρδιοτοκογράφος εκείνη την ώρα, ενώ έπρεπε να είναι όλη την ώρα. Τελευταία φορά που κατάλαβα το παιδί μου να κλωτσάει ήταν στις 4:05 και από κει και πέρα σταμάτησε. Οταν έβαλαν τον καρδιοτοκογράφο έψαχναν να βρουν παλμό. Οι παλμοί του είχαν πέσει στους 80. Μετά αποφασίζουν να φέρουν άλλο καρδιοτοκογράφο. Το ίδιο και ο άλλος καρδιοτοκογράφος. Μετά φέρνουν ένα μικρό doppler που είναι με ένα ηχείο για να βρουν παλμό και δεν έβρισκαν παλμό. Μετά φέρνουν έναν υπέρηχο. Μετά που βάζουν τον υπέρηχο το παιδάκι μου ήταν μπρούμυτα και η καρδούλα του έσβηνε. Από εκεί και πέρα το παιδί μου είχε τελειώσει... Ενα αγοράκι, ένας κούκλος. Που τον περίμεναν τα αδερφάκια του πως και πως στο σπίτι....

» Με έβαλαν με καθυστέρηση μίας ώρας για καισαρική. Αυτό το διάστημα θα μπορούσα να είχα φύγει και εγώ μαζί με το παιδί. Οταν ξύπνησα από τη νάρκωση με ενημέρωσαν ότι το παιδί μου έφυγε. Και εξαιτίας τους αυτή τη στιγμή η αγκαλιά μου είναι άδεια. Εμένα το παιδάκι μου έχει φύγει. Εξαιτίας τους το ρουχαλάκι του θα μείνει άδειο. Το κρατάω στην αγκαλιά μου άδειο», είπε η 38χρονη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ