Ελλαδα

Θάλεια Κορδαμπάλου: Θλίψη στην κηδεία της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου (βίντεο)

Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία τα φέρετρό της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγημα του Πολεμικού Ναυτικού γύρω από το φέρετρο της 19χρονης Θάλειας Κορδαμπάλου
Κηδεία Θάλειας Κορδαμπάλου © larissanet.gr

Θάλεια Κορδαμπάλου: Η κηδεία της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου - Βίντεο από την εξόδιο ακολουθία και το άγημα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στη 19χρονη Ναυτική Δόκιμο, Θάλεια Κορδαμπάλου, που πέθανε μετά από σύντομη νοσηλεία στην Ιταλία, έπειτα από πυρετό που εμφάνισε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. 

Η κηδεία της Θάλειας Κορδαμπάλου τελέστηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Λάρισα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα. 

Έξω από την εκκλησία βρίσκονταν παραταγμένο ναυτικό άγημα το οποίο απέδωσε τις δέουσες τιμές. Το παρών στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας και συμμαθητές της Θάλειας από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, αλλά και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ., Χρήστος Κέλλας, και η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Το φέρετρο της Ναυτικής Δοκίμου ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

Βουβός πόνος στο τελευταίο αντίο της  Θαλειας
Το τελευταίο αντίο στην 20χρονη Θάλεια Κορδαμπάλου

Θάλεια Κορδαμπάλου - Κηδεία: Συγκινούν τα αποχαιρετιστήρια λόγια συγγενών και συμμαθητών της 

Συμμαθητές Θάλειας: Θα σε θυμόμαστε με χαμόγελο
Αρχηγός Σχολής: Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ

Θάλεια Κορδαμπάλου - Κηδεία: Πότε θα εκδοθεί το πόρισμα για τον θάνατο της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου

Πηγές του αρχηγείου του ΓΕΝ αναφέρουν πως το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τα αίτια θανάτου της 19χρονης  Θάλειας Κορδαμπάλου θα είναι μεταφρασμένο στα χέρια των επιτελών του ΓΕΝ το πολύ σε 7 έως 10 ημέρες.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr η νεκροψία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νάπολι, στην Ιταλία, η νεκροψία – νεκροτομή για να αναζητηθούν τα αίτια θανάτου της 19χρονης. 

Από το οικογενειακό περιβάλλον της 19χρονης αναζητούνται απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, μεταξύ αυτών τα εξής:

  • Για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο πολύ να μεταφερθεί από το καράβι σε νοσοκομείο η Θάλεια;
  • Πόσοι γιατροί και τι ειδικοτήτων (ειδικοί – ειδικευόμενοι) βρίσκονταν πάνω στο καράβι και ποιοι ανέλαβαν την περίθαλψή της;
  • Εφόσον το καράβι διέθετε ελικοδρόμιο, γιατί δεν αποφασίστηκε η επείγουσα διακομιδή της σε νοσοκομείο, αλλά παρέμεινε για ημέρες σε αυτό, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της;
  • Ισχύουν οι πληροφορίες πως ενώ η 19χρονη εμφάνιζε επιδεινούμενη κατάσταση, χρειάστηκε το πλοίο στο οποίο υπηρετούσε, το οποίο είναι γενικής υποστήριξης, να δώσει πετρέλαιο στη φρεγάτα Κανάρης, μία διαδικασία που γίνεται εν πλω, με μειωμένη ταχύτητα και διαρκεί περίπου 3 ώρες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο ελλιμενισμός στη Νάπολη;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ