Ελλαδα

Ευθανασία για το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα

Eξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευθανασία για το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα
Το άτυχο γαϊδουράκι που βασανίστηκε στη Ζίτσα © Facebook

Ζίτσα: Ευθανασία στον γάιδαρο που κακοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο.

Σε ευθανασία υποβάλλεται το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή αργά το βράδυ της Τρίτης και αφού το άτυχο ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη.

Το ζώο φέρει πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος ενώ το σοβαρότερο εκ των τραυμάτων εντοπίζεται στο διάφραγμα του.

Σύμφωνα με το epiruspost, ειδικευμένος επιστήμονας ήρθε ύστερα από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Εξέτασε εξονυχιστικά το ζώο και διαπίστωσε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά. Πέρα από αυτά έχει υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.

Αν στην περιοχή λειτουργούσε κλινική θα γινόταν μία προσπάθεια για τη σωτηρία του. Ωστόσο, η μετακίνηση σε άλλη περιοχή είναι αδύνατη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ζώο.

Έτσι προκειμένου να μην ταλαιπωρείται αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ευθανασία.

«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει» είναι η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Ζίτσα: Ελεύθερος ο αντιδήμαρχος που κατηγορείται για κακοποίηση

Με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος που κατηγορείται για τη βάναυση κακοποίηση του ζώου αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του αντιδημάρχου Ζίτσας Δημήτρης Δήμου, επέμεινε στο ότι το συμβάν ήταν ατύχημα, καθώς και ότι ο γάιδαρος προηγουμένως είχε δεχθεί επίθεση από λύκο ή άλλο άγριο ζώο

«Η θέση του εντολέα μου είναι ότι το ανέβασε στην καρότσα και στην συνέχεια έπεσε, με αποτέλεσμα το ζώο να συρθεί», είπε ο κ. Δήμου.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου έκανε αυστηρές και ρητές συστάσεις προς όλες τις συναρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις περί ευζωίας των ζώων, ιδιαιτέρως των ιπποειδών, κατά τη μεταφορά τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ