Κορωνοϊός: 50.579 κρούσματα, 202 νεκροί την τελευταία εβδομάδα - 117 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ


Τα κρούσματα κορωνοϊού, οι θάνατοι ασθενών με covid και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα δίνονται στη δημοσιότητα από τον ΕΟΔΥ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 50.579 κρούσματα κορωνοϊού και 202 θάνατοι ασθενών από covid.
Οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ είναι 117. Τα επιδημιολογικά στοιχεία αφορούν την εβδομάδα από 22 Αυγούστου έως και 28 Αυγούστου 2022.
Κρούσματα κορωνοϊού, θάνατοι και διασωληνωμένοι - Η νέα ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 50.579 κρούσματα COVID-19 (4.848 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: -10% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 23% των λοιμώξεων.
Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.762.827 εκ των οποίων 51.9% γυναίκες.

» Τo 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.89 (95% ΔΕ: 0.75 – 1.05).
Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.173 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 168, -23% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.298 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 185, -12% εβδομαδιαία μεταβολή).

» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 117 (68.4% άνδρες) με διάμεση ηλικία 69 έτη και το 96.6% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 202 θάνατοι ασθενών COVID-19 (19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -24% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 32.552 θάνατοι, με το 95.9% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

» Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη».
Κρούσματα κορωνοϊού: Η γεωγραφική κατανομή - Ο χάρτης
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων COVID-19 των τελευταίων 14 ημερών ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του
ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια
μετάδοση.

Δείτε τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα


Κρούσματα κορωνοϊού: Τι δείχνουν τα ευρήματα στα λύματα
Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 22 έως 28 Αυγούστου 2022, παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15 έως 21 Αυγούστου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις έντεκα (7/11) περιοχές πουελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, αυξητική τάση σε μία από τις έντεκα (1/11) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε τρεις από τις έντεκα (3/11) περιοχές του ΕΔΕΛ. Καθαρά πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στην Πάτρα (-97%), στη Λάρισα (-65%), στα Ιωάννινα (-54%), στην Ξάνθη (-50%), στην Αλεξανδρούπολη (-48%), στο Βόλο (-45%) και στο Ηράκλειο (-43%).
Οριακά αυξητική ήταν η τάση μεταβολής του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στον Άγιο Νικόλαο (+15%).
Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Θεσσαλονίκη (-10%), στην Αττική (-7%) και στα Χανιά (-2%).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ήταν στο πλευρό του από το 1960
Η νέα ανάρτηση του σεισμολόγου, λίγες ώρες μετά την παραίτησή του
Η στενή σχέση με τον εγγονό της μέχρι το τέλος
«Αυτονόητο το να παραδίδεις κάτι που βρίσκεις», είπε
«Δεν πρόκειται να υπεισέλθουμε και να σχολιάσουμε τίποτα άλλο»
«Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια αστάθεια», δήλωσε ο σεισμολόγος
Ο πατέρας της Καρολάιν είχε βάλει πωλητήριο στο σπίτι αλλά το απέσυρε
Η επιλογή της τοποθεσίας βρίσκεται πολύ κοντά στην εστία της σεισμικής δραστηριότητας
Ανταπόκριση από την Σαντορίνη - Ας σταθούμε ταπεινοί μπροστά στο μεγαλείο της φύσης και των νησιωτών
Δεν έχει υποβληθεί για την ώρα κάποια μήνυση σε βάρος του
Αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο τον καθηγητή Φυσικών Καταστροφών
Άφαντος ο οδηγός της Bentley
Προβλήματα και στην Αττική Οδό
Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εξηγεί τι συμβαίνει
Εμπλέκεται σε πάνω από 10 ληστείες
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.