- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα σχολεία «θα ανοίξουν με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα» λέει η Νίκη Κεραμέως
Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος
Άνοιγμα σχολείων - Νίκη Κεραμέως: «Θα ανοίξουν με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα».
Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε σήμερα η Νίκη Κεραμέως. Στις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, ενώ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκινάει αναμένεται να γίνει η πρώτη συνεδρίαση των ειδικών ώστε να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για τη χρήση ή όχι μάσκας καθώς και για τα πρωτόκολλα σε περίπτωση κρουσμάτων σε σχολικές αίθουσες.
Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο OPEN έδωσε το στίγμα των προθέσεων του υπουργείου Παιδείας λέγοντας ότι «η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέσα γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα».
Για τα πρωτόκολλά ή τη διενέργεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς η υπουργός Παιδείας απάντησε «πάμε σε όσο το δυνατόν μια πιο κανονική σχολική χρονιά» προσθέτοντας ότι «έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου γιατί αυτό σε αυτή τη φάση δεν αποδίδει καθώς έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού».
Κορωνοϊός: Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος σε τάξη
Ερωτηθείσα για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που παιδί βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι «η πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει που είναι καραντίνα 5 ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία».
Η Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι «είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τους ειδικούς, τον ΕΟΔΥ καθώς είμαστε σε μια φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό» ενώ, όπως είπε, «καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας τα πρωτόκολλα έχουν λειτουργήσει πολύ καλά».
Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, επίσης, στην ολοκλήρωση 25.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση καθώς «από το 2008 έως το 2020 δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός» αλλά και στην καινοτομία της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων, το 50% θα σχολάει στις 17:30 «αφενός για να ενισχυθεί η δημόσια εκπαίδευση και αφετέρου για να φέρει πιο κοντά το ωράριο των σχολείων με το ωράριο της εργασίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.