Ελλαδα

Ακρωτηριάστηκε εργάτρια στα πλυντήρια του «Αγλαΐα Κυριακού»

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακρωτηριάστηκε εργάτρια στα πλυντήρια του «Αγλαΐα Κυριακού»
Διάδρομος νοσοκομείου © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Ακρωτηριάστηκε εργάτρια στα πλυντήρια του Νοσοκομείου, «Αγλαΐα Κυριακού».

Ένα πολύ άσχημο περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη 24 Αυγούστου στο Νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού», καθώς μια εργάτρια του εργολαβικού συνεργείου ακρωτηριάστηκε κατά την διάρκεια χειρισμού ενός πλυντηρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΟΕΔΗΝ, παρενέβησαν εγκαίρως οι συνάδελφοί της, προλαβαίνοντας ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Η σχετική ενημέρωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

«Την Τετάρτη 24/08/2022 στα πλυντήρια του Νοσοκομείου, εργάτρια του εργολαβικού συνεργείου ακρωτηριάστηκε κατά την διάρκεια του χειρισμού του μηχανήματος. Ευτύχημα ήταν ότι παρενέβησαν εγκαίρως οι συνάδελφοί της καθότι το κουμπί ασφαλείας λειτούργησε με καθυστέρηση.

Πολλές φορές η ενταντικοποίηση της δουλειάς επιφέρουν δυσάρεστα αποτελέσματα, κυρίως σε εργολαβικούς εργαζόμενους. Έχουμε πολλές φορές αναδείξει τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό των Νοσοκομείων.

Διεκδικούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας:

  • Να εκδιώξει τους εργολάβους και να δώσει θεσμικά τη δυνατότητα προσλήψεων με προσωπικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία.
  • Να ανανεωθεί ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός των νοσοκομείων
  • Να θεσμοθετηθεί η επαγγελματική νόσος, το εργατικό ατύχημα στα νοσοκομεία και συνολικά στις μονάδες δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.
  • Να ενταχθούμε στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ