Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Θρησκευτική αίρεση έκανε εξορκισμούς σε κεντρική πλατεία

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eksorkisoi

Θεσσαλονίκη: Εξορκισμοί στο κέντρο της πόλης.

Απίστευτο περιστατικό με… τελετές εξορκισμού σε δημόσιο χώρο σημειώθηκε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, στην Πλατεία Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων δύο κυριακάτικα βράδια, αυτού του καλοκαιριού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στήθηκε στην πλατεία μια υπαίθρια εκκλησία με μια μεγάλη οθόνη, στην οποία προβάλλονταν βίντεο από τελετές εξορκισμού. Το θέαμα ήταν μάλλον σοκαριστικό με εκατοντάδες άτομα να συμμετέχουν, πλαστικές καρέκλες παντού και την ηχητική εγκατάσταση να απλώνει τον ήχο των εξορκισμών στην πλατεία.

Στο βίντεο μάλιστα, που δημοσίευσε το voria.gr,  ακούγεται δυνατά η κραυγή του υποτιθέμενου εμψυχωτή, ενός εκ των διοργανωτών να φωνάζει “Get out, get out” (“Βγες έξω, βγες έξω”) στον… δαίμονα προκειμένου να τελεσθεί ο εξορκισμός.

Εξορκισμοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τις τελετές φέρεται να οργάνωσε η αυτοαπακαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», τα μέλη της οποίας σκόπευαν να πραγματοποιήσουν και άλλες παρόμοιες τελετές τον Σεπτέμβριο.

Το θέμα τέθηκε στο χθεσινό δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Δρόσο Τσαβλή, ενώ ερώτηση απηύθυνε προς τη διοίκηση του δήμου και η ανεξάρτητη σύμβουλος, Ιωάννα Σπανού.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του κεντρικού δήμου, Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα παραχωρήσεων δημόσιων χώρων τονίζει ότι δεν δόθηκε καμία άδεια για παραχώρηση του δημόσιου χώρου στους εκπροσώπους της λεγόμενης Εκκλησίας των Εθνών.

Σύμφωνα με τον ίδιο το αίτημα για τη χρήση του χώρου έφτασε στο γραφείο του στις 10 Αυγούστου. Τα μέλη της οργάνωσης ζητούν να δοθεί η βόρεια πλευρά της πλατείας για άλλες τέσσερις Κυριακές του Σεπτεμβρίου (4, 11, 18 και 25). Μέχρι και σήμερα, επισήμανε ο κ. Κούπκας, δεν έχει δοθεί καμία άδεια και το ζήτημα διερευνά η νομική υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης.

 Πηγή: ΕΡΤ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ