- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο
Το ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος
Στα χέρια της αστυνομίας οι δύο δράστες που κατηζητούνταν για την επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο της Κρήτης.
Τις συλλήψεις των δύο ανδρών στην Κρήτη έκανε γνωστές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι ελληνικές αρχές οφείλουν τόσο την εφαρμογή του νόμου, όσο και «τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».
Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο.
— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) August 23, 2022
Πώς έγινε το επεισόδιο με τους Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη - Η περιγραφή τους
Νέα στοιχεία για το επεισόδιο στην Κρήτη έρχονται στο φως μέσα από τις περιγραφές των Γερμανών τουριστών, οι οποίοι παραμένουν σοκαρισμένοι. Η πενταμελής οικογένεια επέβαινε σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και κινείτο σε δρόμο στο Πέραμα Μυλοποτάμου, όταν κάποια στιγμή το όχημά τους συγκρούστηκε με ένα μαύρο 4x4 αυτοκίνητο. Όπως ανέφερε ο ένας από τους δύο νεαρούς Γερμανούς, όταν αντιλήφθηκαν ότι το 4x4 συνέχισε να κινείται οδηγεί σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό, οι τουρίστες φέρονται να του έκαναν σήμα με τα «φώτα» και κουνώντας τα χέρια τους.
Όταν το λευκό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα στο μαύρο 4x4, ο οδηγός του άνοιξε, σύμφωνα με τους τουρίστες, την πόρτα με δύναμη προκαλώντας κι άλλη ζημιά στο όχημα των Γερμανών. Ακολούθησε, σύμφωνα με την καταγγελία, γροθιά του οδηγού στον νεαρό Γερμανό που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Οι τουρίστες βγήκαν από το αυτοκίνητο και αμύνθηκαν στην επίθεση που δέχονταν. Ωστόσο, όταν οι Γερμανοί αντίκρισαν το μαχαίρι (κάνουν λόγο για μήκος 20-25 εκατοστών), το οποίο φέρεται να κράδαινε ο οδηγός του 4x4, τα μέλη της οικογένειας μπήκαν στο αυτοκίνητο για να φύγουν. Οι ντόπιοι φέρονται να χτύπησαν με το 4x4 ξανά το αυτοκίνητο, το οποίο κατάφερε να ξεφύγει. Η καταδίωξη φέρεται να συνεχίστηκε μέχρι τον Πάνορμο.
Οι τουρίστες φώναζαν για βοήθεια, όταν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σταμάτησε αναγκαστικά μέσα στο Πάνορμο, όπου ξανά το 4x4 έκανε όπισθεν πέφτοντας πάνω στο λευκό αυτοκίνητο των τουριστών. Οι περαστικοί κατάφεραν να δώσουν τέλος στο επεισόδιο.
Σε δηλώσεις που έκανε, πάντως, ο ένας από τους νεαρούς Γερμανούς ανέφερε ότι, εάν επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα, θα ήθελε να είναι βέβαιος ότι οι δύο αυτοί άνδρες έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας από αυτούς να μπει στη φυλακή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.