Ελλαδα

Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο

Το ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συγκλονισμένη δηλώνει η οικογένεια των Γερμανών τουριστών που έπεσαν θύματα επίθεσης από ντόπιους, με αφορμή μια προσπέραση.
ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ © YOUTUBE / ΕΡΤ

Στα χέρια της αστυνομίας οι δύο δράστες που κατηζητούνταν για την επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο της Κρήτης.

Συνελήφθησαν οι δύο δράστες που κατηζητούνταν για την επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο της Κρήτης.

Τις συλλήψεις των δύο ανδρών στην Κρήτη έκανε γνωστές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι ελληνικές αρχές οφείλουν τόσο την εφαρμογή του νόμου, όσο και «τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

Πώς έγινε το επεισόδιο με τους Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη - Η περιγραφή τους

Νέα στοιχεία για το επεισόδιο στην Κρήτη έρχονται στο φως μέσα από τις περιγραφές των Γερμανών τουριστών, οι οποίοι παραμένουν σοκαρισμένοι. Η πενταμελής οικογένεια επέβαινε σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και κινείτο σε δρόμο στο Πέραμα Μυλοποτάμου, όταν κάποια στιγμή το όχημά τους συγκρούστηκε με ένα μαύρο 4x4 αυτοκίνητο. Όπως ανέφερε ο ένας από τους δύο νεαρούς Γερμανούς, όταν αντιλήφθηκαν ότι το 4x4 συνέχισε να κινείται οδηγεί σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό, οι τουρίστες φέρονται να του έκαναν σήμα με τα «φώτα» και κουνώντας τα χέρια τους.

Όταν το λευκό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα στο μαύρο 4x4, ο οδηγός του άνοιξε, σύμφωνα με τους τουρίστες, την πόρτα με δύναμη προκαλώντας κι άλλη ζημιά στο όχημα των Γερμανών. Ακολούθησε, σύμφωνα με την καταγγελία, γροθιά του οδηγού στον νεαρό Γερμανό που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Οι τουρίστες βγήκαν από το αυτοκίνητο και αμύνθηκαν στην επίθεση που δέχονταν. Ωστόσο, όταν οι Γερμανοί αντίκρισαν το μαχαίρι (κάνουν λόγο για μήκος 20-25 εκατοστών), το οποίο φέρεται να κράδαινε ο οδηγός του 4x4, τα μέλη της οικογένειας μπήκαν στο αυτοκίνητο για να φύγουν. Οι ντόπιοι φέρονται να χτύπησαν με το 4x4 ξανά το αυτοκίνητο, το οποίο κατάφερε να ξεφύγει. Η καταδίωξη φέρεται να συνεχίστηκε μέχρι τον Πάνορμο.

Οι τουρίστες φώναζαν για βοήθεια, όταν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σταμάτησε αναγκαστικά μέσα στο Πάνορμο, όπου ξανά το 4x4 έκανε όπισθεν πέφτοντας πάνω στο λευκό αυτοκίνητο των τουριστών. Οι περαστικοί κατάφεραν να δώσουν τέλος στο επεισόδιο.

Σε δηλώσεις που έκανε, πάντως, ο ένας από τους νεαρούς Γερμανούς ανέφερε ότι, εάν επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα, θα ήθελε να είναι βέβαιος ότι οι δύο αυτοί άνδρες έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας από αυτούς να μπει στη φυλακή.

Στην ΕΡΤ η οικογένεια των τουριστών που έπεσε θύμα επίθεσης στο Ρέθυμνο | 21/08/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ