Ελλαδα

Συνελήφθη στη Μάλτα 36χρονος για διπλό ειδεχθές φονικό στην Αίγινα το 2015

Έκλεψε περίπου 780.000 και έκαψε τα θύματά του ζωντανά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι αστυνομικές Αρχές της Μάλτας συνέλαβαν 36χρονο άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για το άγριο διπλό έγκλημα στο νησί της Αίγινας το 2015.
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ 36ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ © EPA/DOMENIC AQUILINA (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Οι αστυνομικές Αρχές της Μάλτας συνέλαβαν 36χρονο άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για το άγριο διπλό έγκλημα στο νησί της Αίγινας το 2015.

Η αστυνομία της Μάλτας συνέλαβε έναν 36χρονο άνδρα βάσει εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο. Ο άνδρας φέρεται να είχε διαπράξει διπλό φόνο στο νησί της Αίγινας και στη συνέχεια έκαψε τα θύματά του.

Συνελήφθη με την κατηγορία φόνου της 70χρονης ιδιοκτήτριας καταστήματος με σουβενίρ Ειρήνης Μαρμαρινού και του 44χρονου ανιψιού της Λάμπρου Πρωτονοτάριου, μέσα στο σπίτι της πρώτης το 2015.

Τα θύματα ξυλοκοπήθηκαν και κάηκαν ζωντανά, ενώ επιπλέον, ο δράστης έκλεψε περίπου 780.000 σε μετρητά και τιμαλφή.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή Μπογιόκα ήταν σοκαριστικό, καθώς η 70χρονη γυναίκα φαίνεται πως ξυλοκοπήθηκε μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της. Ο δράστης τη χτυπούσε επανειλημμένως στον θώρακα και στα πλευρά, ίσως και με κλωτσιές, με αποτέλεσμα να σπάσουν δύο πλευρά της.

Ο δε 44χρονος ανιψιός της είχε δεχτεί χτυπήματα στο κεφάλι και στον θώρακα, με τα χέρια ή κάποιο όργανο.

Από τα χτυπήματα που δεν ήταν θανατηφόρα, τα δύο θύματα έχασαν αρχικά τις αισθήσεις τους.

Ο δράστης όμως προχώρησε το ειδεχθές έργο του και τους έκαψε ενώ ήταν ακόμα ζωντανοί. Αιτία θανάτου είναι η φωτιά που τους έβαλε στα ρούχα, δηλαδή, πέθαναν από τα εγκαύματα και τη φωτιά, που εισέπνευσαν.

Στη Μάλτα όπου συνελήφθη ο 36χρονος, ο δικαστής Noel Bartolo διέταξε να προφυλακιστεί εν αναμονή ακρόασης.

Την τρέχουσα εβδομάδα  θα συζητηθεί η έκδοσή του στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ