Ελλαδα

Τροχαίο δυστύχημα στο Γαλαξίδι: Ο 24χρονος φέρεται να προσπάθησε να αποφύγει νεκρό σκυλί

Νέα στοιχεία για την τραγωδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τροχαίο δυστύχημα στο Γαλαξίδι
Τροχαίο δυστύχημα στο Γαλαξίδι © orafok.gr

Τροχαίο δυστύχημα στο Γαλαξίδι: Το σενάρια που εξετάσουν οι αρχές - Η περιγραφή της τραγωδίας από αυτόπτη μάρτυρα

Τα αίτια της τραγωδίας στο Γαλαξίδι αναζητούν οι αρχές. Δύο νέοι 20 και 24 ετών έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο τα ξημερώματα, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε με σφοδρότητα σε δέντρο. Από τις αρχές εξετάζεται το σενάριο ο 24χρονος οδηγός του αυτοκινήτου να έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην προσπάθειά του να μην πατήσει ένα νεκρό σκυλάκι που υπήρχε στο οδόστρωμα. 

Τα δυο παιδιά έχασαν τη ζωή τους ακαριαία, ενώ το αυτοκίνητο φέρεται να κόπηκε στα δύο, μόλις 50 μέτρα μακριά από το σπίτι του 24χρονου οδηγού. Οι δύο νέοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Γαλαξιδίου και επέστρεφαν στα σπίτια τους από νυχτερινή διασκέδαση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Φωκίδας.

Νεκρά δύο νέα παιδιά 21 και 21 ετών από τροχαίο που σημειώθηκε στο Γαλαξίδι | 20/08/2022 | EΡΤ

Γαλαξίδι: Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα - Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο newsit.gr περιέγραψε όσα είδε μετά τον δυνατό θόρυβο της πρόσκρουσης, που αναστάτωσε την περιοχή.

«Ήταν περίπου 6.15 το πρωί ήμουν στο σπίτι μου, άκουσα το μπαμ και έτρεξα να δω τι έγινε, σε ένα λεπτό είχα φτάσει. Πηγαίνοντας στο σημείο είχα πάρει την αστυνομία τηλέφωνο, είχα ειδοποιήσει τους πάντες για να έρθουν. Είδα ένα μαύρο αυτοκίνητο κομμένο στα δύο και δύο παιδιά πεταμένα έξω δίπλα στον δρόμο νεκρά. Ήταν 10-15 μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο, είχαν εκσφενδονιστεί. Πήγα από πάνω και δεν ανέπνεαν. Επί τόπου ήταν νεκρά τα παιδιά. Είχαν χτυπήσει σε ένα πεύκο και το έκοψε στη μέση όλο το αμάξι», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και πρόσθεσε: «Είχα καλέσει τον διοικητή της τροχαίας της αστυνομίας Ιτέας γιατί κι εκείνος μένει κάπου εκεί κοντά και πήρα το νοσοκομείο. Δεν ήξερα τι είχε γίνει. Περίμενα λίγο έφτασε η αστυνομία, το ασθενοφόρο, η πυροσβεστική. Ευτυχώς που κατέβηκα στο σημείο μόνος μου, δεν θα έπαιρνα την οικογένειά μου και τα παιδιά μου εκεί πέρα. Με το παλικάρι δουλεύαμε μαζί στην εταιρεία και το σπίτι του που έμενε με τους γονείς τους είναι σχεδόν 50 μέτρα από το σημείο που έγινε το κακό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ