Ελλαδα

Αγελάδες πεθαίνουν από ασιτία στη Θεσπρωτία – «Ένα ολόκληρο χωριό βρωμάει ψοφίμι»

Η καταγγελία από την Κατρίνα Τσάνταλη

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποστεωμένες αγελάδες στη Θεσπρωτία
Αποστεωμένες αγελάδες στη Θεσπρωτία © Instagram / katrinatsantali

Αγελάδες στη Θεσπρωτία πεθαίνουν από ασιτία - Η καταγγελία και η μήνυση της Κατρίνας Τσάνταλη - Η φωτογραφία των ζώων

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις αποστεωμένες αγελάδες στο Ζερβοχώρι Θεσπρωτίας. Η Κατρίνα Τσάνταλη δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram τις εικόνες από την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ζώα και σημείωσε ότι «ένα ολόκληρο χωριό της Θεσπρωτίας βρωμάει ψοφίμι» καθώς «αγελάδες πεθαίνουν από ασιτία και μένουν όπου έπεσαν, μέχρι να απορροφηθούν από τη μάνα γη».

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων και συνιδρύτρια της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «A little shelter», με την ανάρτησή της ανέδειξε το θέμα και έκανε γνωστό ότι έχει ήδη υποβάλλει μήνυση κατά του ιδιοκτήτη των ζώων στο Ζερβοχώρι Θεσπρωτίας 

«Η απάντηση της αστυνομίας είναι πως μόνο με κτηνίατρο από την Περιφέρεια μπορούν να δράσουν» τόνισε εξηγώντας «ο προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας του δήμου… μας κοροϊδεύει. Ειδικός στα βοοειδή, με ενημέρωσε βλέποντας αυτές τις εικόνες πως αυτά τα ζώα τρώνε ελάχιστα μία φορά στις 15 ημέρες για να κρατιούνται οριακά στη ζωή (όσα αντέχουν) και να μπορούν να ζευγαρώνουν», ανέφερε η Κατρίνα Τσάνταλη. 

Ολόκληρη η ανάρτηση της Κατρίνας Τσάνταλη για τις αποστεωμένες αγελάδες

«Είναι οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα τους. Είναι κάποιοι που με στόχο μόνο επιδοτήσεις, παίρνουν ζώα και …ποιος ασχολείται περαιτέρω; Συνήθως γίνεται έλεγχος.. Εδώ έλεγχος δεν γίνεται ΟΥΤΕ κατόπιν μήνυσης. Δικής μου μήνυσης. Παρότι υπάρχει διαδικασία, υπάρχει νόμος…
Δεν. Εφαρμόζεται. Τίποτα.

» Την περασμένη Παρασκευή, έλαβα ένα προσωπικό μήνυμα στο inbox μου με τις εικονιζόμενες φωτογραφίες (& κάποιες επιπλέον) και πως ένα ολόκληρο χωριό «βρωμάει ψοφίμι». Ζώα που έχουν ιδιοκτήτη, πεθαίνουν από ασιτία και μένουν, όπου έπεσαν, μέχρι να απορροφηθούν από τη μάνα γη. Η απάντηση της αστυνομίας (από την Δευτέρα που έχει καταθέσει ο δικηγόρος μας μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Ηγουμενίτσας κατά του ιδιοκτήτη Φ.Ζ.) είναι πως μόνο με κτηνίατρο από την Περιφέρεια μπορούν να δράσουν. Ο δε προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας του δήμου κατόπιν καθημερινής επικοινωνίας με τον κ. Κασσανδρινό, μας… κοροϊδεύει ενώ έχει ήδη ενημερώσει τον κτηνοτρόφο. Μέχρι στιγμής, ο κτηνίατρος της Περιφέρειας δεν έχει ελέγξει ακόμη καμία από τις εικονιζόμενες αγελάδες. Η αστυνομία πάλι δεν βρίσκει λόγο να μεταβεί εκεί, παρότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία για τον κτηνοτρόφο.

» Ειδικός στα βοοειδή, με ενημέρωσε βλέποντας αυτές τις εικόνες πως αυτά τα ζώα τρώνε ελάχιστα μία φορά στις 15 ημέρες για να κρατιούνται οριακά στη ζωή (όσα αντέχουν) και να μπορούν να ζευγαρώνουν. Να γεννιούνται τα μοσχαράκια τα οποία πωλούνται για κρέας. Κακοποίηση, ακραίος βασανισμός αλλά… ότι μπαίνει στην τσέπη καλό είναι!

» Εάν η κτηνιατρική υπηρεσία, βγάλει πόρισμα πως οι εικονιζόμενες αγελάδες είναι καλά στην υγεία τους, θα κατατεθεί επιπλέον μήνυση στον προϊστάμενο της κτηνιατρικής υπηρεσίας του νομού Θεσπρωτίας για παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος.

» Έχουμε ήδη βρει χώρο για να φιλοξενηθούν τα ζώα και να λάβουν τη θεραπεία που χρειάζονται. Το μόνο που Θέλουμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος για να μπορέσουμε να τα προστατεύσουμε πριν να είναι αργά (για όλα).

» Για να λειτουργήσει κάτι σε αυτή τη χώρα πρέπει να ασχοληθούν τα media και να γίνει ένα θέμα viral».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ