Ελλαδα

Θύμα απάτης δήμαρχος στην Κρήτη - Πώς του απέσπασαν 8.000 ευρώ

Ο τρόπος που έδρασαν άγνωστοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλεφωνική απάτη
Τηλεφωνική απάτη με θύμα δήμαρχο στην Κρήτη © Pixabay / StockSnap

Απάτη με θύμα δήμαρχο στην Κρήτη - Η αφαίρεση χρημάτων από τον τραπεζικό του λογαριασμό και ο τρόπος που έδρασαν.

Θύμα απάτης έπεσε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανόλης Φραγκάκης. Άγνωστοι κατάφεραν να του αποσπάσουν σχεδόν 8.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό, έπειτα από τηλεφώνημα που δέχτηκε.

Ο ίδιος ο δήμαρχος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του καθ’ οδόν, μαζί με τη σύζυγό του, όταν άγνωστος του τηλεφώνησε και, ισχυριζόμενος ότι χρωστούσε στην επιχείρηση που διατηρεί ο κ. Φραγκάκης το ποσό των 380 ευρώ, του ζήτησε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς του καθώς και τους κωδικούς ασφαλείας, προκειμένου να του καταθέσει τα χρήματα. Ο δήμαρχος δεν υποπτεύθηκε την απάτη και έδωσε στον άγνωστο τα στοιχεία ενός από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαπίστωσε ότι το σύνολο των χρημάτων που είχε καταθέσει στον συγκεκριμένο λογαριασμό, 7.800 ευρώ, είχαν εξαφανιστεί. Ο ίδιος κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές Αρχές, που διενεργούν έρευνα για να εντοπίσουν τους δράστες της απάτης.

Πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης αναφέρουν ότι καθημερινά γίνονται καταγγελίες στα αστυνομικά τμήματα της Κρήτης για ηλεκτρονικές απάτες. Το περασμένο Σάββατο, ένας επιχειρηματίας από το Ηράκλειο έχασε 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών το πρώτο τετράμηνο του 2022 η ημερήσια λεία των απατεώνων ανήλθε στις 500.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ