Ελλαδα

Φωτιά τώρα στη Μεσσηνία - Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Μεσοχωρίου

Ποια η εικόνα στην περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα στο Σχίνο Μεσσηνίας
Φωτιά τώρα στο Σχίνο Μεσσηνίας © best-tv.gr

Φωτιά τώρα στον Σχίνο Μεσσηνίας: Η κατάσταση στην περιοχή και η εντολή εκκένωσης χωριού.

Φωτιά τώρα καίει δασική έκταση στον Σχίνο Μεσσηνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι δόθηκε εντολή για εκκένωση του Μεσοχωρίου μέσω μηνύματος του 112.

«Αν βρίσκεστε στο #Μεσοχώρι #Πύλος εκκενώστε τώρα προς #Πήδασος‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας Οδηγίες αυτοπροστασίας ℹ️ https://t.co/9lipugtsn0@pyrosvestiki», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112.

Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το Best-tv.gr, το πύρινο μέτωπο να είναι μεταξύ Πύλου και Μεσοχωρίου με διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες να βρίσκονται πολύ κοντά.

Φωτιά τώρα στη Μεσσηνία: Καλύτερη η κατάσταση στην περιοχή

«Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή του Σχίνου, στη Μεσσηνία», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική. Στην περιοχή, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Στο μεταξύ, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Καρβέλας, «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενες ζημιές σε κατοικίες από τη φωτιά», αλλά όπως προσέθεσε, «έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY